Društvo

Gradonačelnica na terenu razgovara sa građanima o njihovim problemima

"Obići ćemo sa saradnicima sve ulice i naselja i razgovaraćemo sa građanima koji su nam se obratili, rekla je gradonačelnica Niša koja je sa građanima razgovarala u jednom od dvorišta u ulici LJube Nenadovića."

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i njeni najbliži saradnici razgovarali su sa građanima ulica LJube Nenadovića, LJube Didića i Vojislava Ilića o njihovim zahtevima.

Građani su mogli da sa gradskim većnicima, pomoćnicima gradonačelnice i direktorima javno-komunalnih preduzeća otklone sve dileme o pitanjima njihove putne i komunalne infrastrukture.

 

Foto: V.P.

„Ovde blizu Hitne pomoći putna i komunalna infrastruktura su najčešći problemi. Bilo je dosta zahteva ljudi da se priključe na gasovod ili toplovod. Tu smo da im kažemo šta zaista može da se uradi i šta realno mogu da očekuju i ono, što je i najbitnije, da informacije i saznanja koja imaju provere i vide da li je to tako. Mislim da je ovo bio uspešan sastanak ali sastanak koji otvara još mnogo pitanja. Na njima je sada da dogovore šta im je od onoga što im je grad ponudio mogu da izaberu, da to urade i da nam se jave“, kaže Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša.

Karavan se kreće gradom na zahtev gradjana koji od grada traže rešavanje problema, specifičnih za teritoriju na kojoj žive. Upravo zbog toga u pratnju gradonačelnice bili su brojni njeni saradnici, resorno zaduženi za pojedina pitanja, tako da su oni mogli gradjanima da daju precizne i stručne odgovore.

„Zahteva je, od koda smo pozvali naše sugrađane da nam se javljaju, zaista mnogo. Danas samo imali svojevrstan prijem građana ali kroz grupe građana jer su nam bila mnoga udruženja sa zanimljivim predlozima i zahtevima i već smo dali nalog da se neke stvari pokrenu. Stalno ponavljam da ako nemate informaciju ne možete kao grad da reagujete. Kada imate informaciju i kada se dogovorite sa građanima, što je i najvažnije, onda može da se krene sa realizacijom“, kazala je Sotirovski.

Foto: V.P.

Po rečima gradonačelnice rešavanje pojedinih problema uslediće brzo jer je grad budžetom opredelio sredstva za izgradnju vodovoda, kanalizacije i infrastrukture, pri čemu će se strogo voditi računa kakve su potrebe po prioritetima. Kroz nekoliko dana sledi susret sa svim profesionalnim upravnicima, kako bi se saznalo šta upravnici zgrada očekuju od grada.

Karavan se nastavlja i u narednom periodu prema rasporedu prijavljivanja građana i na osnovu njihovih zahteva. Sa ovom praksom će se nasatviti i ubuduće, kaže Sotirvski i dodaje da se planira organizovanje karavana koji će posećivati naselja kako bi se napravila lista prioriteta rešavanje problema, a koji se, prema dosadašnjim zahtevima, uglavnom odnose na putnu i komunalnu infrastrukturu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Jel ona vidi konjske zaprege po gradu?. Jel ona vidi i čuje divljanje motora po gradu?. Jel ona vidi bahato stajanje vozila gde god im se prohte?. Možda su joj stakla zatamljena na službenu škodu pa ne vidi. Jel popravila službenu škodu koju je skrkala?. Jel ona platila popravku ili od narodnih para?.

  2. Ovo je populizam najniže vrste i degradacija funkcije Grada i JP. To su nekada definisale MZ, a sada evo javnog priznanja za nepotrebnost Gr. Opština.

  3. Ja bi samo pitao kad gradonacelnica planira da dodje na palilulu u ulici starca vujadina gde na svakoj manjoj obilnijoj padavini nama ulazi voda u kucama kao i svake god po nekoliko puta u toku padavina a stim niko nakon toga ne zeli da pomogne sto je i odgovornost grada nego nas lazu vec dve god i nista od pomoci

  4. Sta ce biti sa Gabrovackim putem 2 ? Aman vise godinama ne mozete da resite imovinska pitanja i konacno sredite taj deo
    Opstina Palilula

  5. Sta ce biti sa Gabrovackim putem drugi deo? Aman vise godinama ne mozete da resite imovinska pitanja i konacno sredite taj deo
    Opstina Palilula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com