Društvo

(FOTO+VIDEO) Ogromne gužve ispred Pošti

Prijava za 100.000 vaučera, od po 10.000 dinara, za subvencionisani odmor u Srbiji počela je danas na šalterima Pošte Srbije na teritoriji cele zemlje, a vaučeri se mogu koristiti do 20. novembra. U Nišu, u gotovo svim Poštama u gradu zabeleženi su veliki redovi građana i pre samog otvaranja šaltera.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do limita koji je povećan na maksimalnih 80.000 dinara mesečno.
Foto: Niške Vesti

Uz prijavu za vaučere, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije i Ministarstva turizma i omladine, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka, ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 80.000 dinara mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.
Red zabeležen u 6  i 45  jutros, Glavna pošta; Foto: Čitaoci

Stariji od 65 godina, koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni da dostavljaju dokaz.

Red i ispred Glavne pošte; Foto: Niške Vesti

Pošta je osim evidentiranja prijava, zadužena i za dostavu vaučera u vidu vrednosnih pisama na kućne adrese korisnika, koji se o statusu svoje prijave i uslovima korišćenja mogu informisati pozivanjem kontakt centra Pošte 0700/100-300.

Vaučer se može koristiti za usluge smeštaja, u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera, u trajanju od najmanje pet noćenja.

Do sada se prijavilo više od 4.400 ugostiteljskih objekata i hotelijera iz čitave zemlje koji žele da učestvuju u sistemu vaučera.

Pošta u Durlanu; Foto: A.P.

Tokom prethodnih devet godina građanima Srbije je podeljeno više od milion vaučera.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com