Društvo

Vrednost turističkih vaučera povećana na 10.000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će vrednost besplatnih turističkih vaučera za odmor u Srbiji biti povećana sa 5.000 na 10.000 dinara i da će za narednu godinu, kako je i predviđeno, biti podeljeno, 100.000 vaučera.

On je podsetio da će građani Srbije vaučere moći da iskoriste u nekoj od domaćih banja i drugim turističkim centrima.

“Neka ljudi to iskoriste od Sokobanje, Vrnjačke banje, Prolom banje, Lukovske banje, Kuršumlijske banje, Zlatibora i svih ostalih naših divnih mesta u Srbiji”, rekao je Vučić za TV Pink.

Vlada Srbije usvojila je uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji kojom se maksimalna vrednost vaučera povećava sa 5.000 dinara na 10.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine.

Prijava građana za korišćenje vaučera u Srbiji počinje od 15. januara 2024. godine na šalterima Pošte Srbije na teritoriji cele zemlje.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do limita koji je povećan na maksimalnih 80.000 dinara mesečno.

Prijavljivanje ugostitelja koji su zainteresovani da učestvuju u sistemu dodele vaučera će biti omogućeno preko sistema E- turista od 31. decembra ove godine, a prva lista ugostitelja će biti objavljena na sajtu Ministarstva turizma i omladine 8. janaura 2024. godine.

Кrajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2024. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com