Kultura

Film o Nišu Moj City, Moj Niš premijerno na RTV Belle amie

Film o Nišu “Moj City, Moj Niš” premijerno će biti prikazan danas na RTV Bele amie  od 14 časova.

Dokumentarni film o Nišu, „Moj City, Moj Niš“, zatvorio je 49. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma, imao je čak četiri premijere u biosopu „Kupina“, koji su u svrhu edukacije gledali učenici osnovnih i srednjih škola u Nišu.

U filmu je predstavljen naš grad, sa svim kulturnim i istorijskim lokalitetima i znamenitostima, kao i prirodne lepote koje ga okružuju. Nije zanemaren ni urbani, savremeni pravac, kojim se grad Niš razvija.

Film je delo trojice Nišlija, pravih entuzijasta, zaljubljenika u naš grad. Bojana Jovanovića, koji je duži vremenski period sve snimio, Zorana Cvetkovića, koji je film zvučno i vizuelno oblikovao i Olivera Paunovića, koji je dao ideju i najviše istrajavao da ovaj film ugleda svetlost dana. Narator u filmu bio je Zlatibor Stanković.

Rađen je po istimenoj knjizi Milivoja Jovanovića, a u produkciji City Marketing Centra.

Dokumentarac Moj City, Moj Niš se našao i u prodaji, i to u stalnoj ponudi Turističke organizacije Niša i knjižare Niškog kulturnog centra i mnogim drugim prodajnim mestima koja se bave prodajom reklamno turističkim znamenitostima našeg grada.

Oni koji nisu u mogućnosti da odgledaju film na RTV Belle amie  mogu ga odgledati preko yooutub kanala.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com