Kultura

Dva romana niškog pisca Miloša Petkovića uvrštena u izbornu lektiru

Obrazovno-vaspitni projekat za razvijanje veština čitanja, razumevanje pročitanog i pismeno izražavanje „Čitalići“ uvrstio je čak dva romana mladog niškog pisca Miloša Petkovića u obavezni zadatak za učenike osnovnih škola za 2020. godinu.

Foto: Promo

Roman “Usnuli zmajevi” (Laguna, 2018) koji Nišlija Miloš Petković koautorski potpisuje sa frontmenom grupe “Orthodox Celts” Acom Seltikom, a koji je ilustrovao slikar i ilustrator Igor Krstić uvršten je u spisak “Čitalića” za srednjoškolce, dok će učenici petog i šestog razreda na istom spisku imati prvi deo serijala “Patuljci i vile” – Proleće (Pčelica, 2018.)

Foto: Promo

Da podsetimo, po knjizi “Patuljci i vile – Proleće” nedavno je urađena i istoimena pozorišna predstava u produkciji Niškog Kulturnog Centra. Uloge u predstavi podelili su glumci iz Akademskog pozorišta dok režiju potpisuje Miloš Cvetković.

Mimo toga, izdavačka kuća Pčelica nedavno je objavila Petkovićev roman za decu i mlade “Detektivi iz Zoo-vrta” koji je u oktobru predstavljen na Sajmu knjiga u Beogradu.

Foto: Promo

Miloš Petković u prošloj godini objavio šest romana, kao pisac je zastupljen u izdavačkim kućama Laguna (Beograd), Pčelica (Čačak) i Portalibris (Beograd) i jedan je od najproduktivnijih i najčitanijih mladih autora na prostoru bivše Jugoslavije.

Dobitnik je nagrada “Sveta Petka”, “Svetosavski Pečat” i priznanja “Zlatni trag”.

PROČITAJTE JOŠ..

Kad je pisac „Petar Pan“, svi možemo da krenemo u avanturu

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com