Kultura

Pozorišna predstava za decu „Patuljci i vile“ pred niškom publikom

„Patuljci i vile-Proleće“, pozorišna je predstava za decu nactala zahvaljujući serijalu istoimenih bestselera jednog od najproduktivnijih pisaca mlađe generacije na prostoru bivše Jugoslavije Miloša Petkovića. Premijera ove predstave zakazana je za četvrtak, 3. oktobra 2019. godine, u Velikoj sali NКC-a, sa početkom u 19 sati.

Predstava je rađena u produkciji Niškog kulturnog centra.

Ovo je bajkovita priča o patuljku čarobnjaku Barbutu Riđobradom i vili Gaji Brezani, po knjizi „Proleće”, pisca Miloša Petkovića, čiji je serijal „Patuljci i vile” u izdanju „Pčelice” predložen za čitalački spisak knjiga za izbornu lektiru za 2020. godinu. Za ovu predstavu epske fantastike i sa elementima iz slovenske mitologije režiju potpisuje Miloš Cvetković, dok je autor teksta Miloš Petković.

„Vrhovna vila Ravijojla je teško bolesna, a sa njom istovremeno umire i priroda te očekivano Proleće ne dolazi. Odbačena vila Gaja Brezana krenuće u potragu za magijskom biljkom kako bi spravila lek, i tada će sresti izgnanog patuljka čarobnjaka Barbuta Riđobradog. Dvoje odbačenih, drugačijih i posebnih krenuće u neverovatnu avanturu i upustiće se u borbu protiv zlih veštica. Od jezera Lutajućih ostrva, preko kraljevstva Mrava i Pečuraka pa do veštičijeg kotla biće istkana priča koja pokazuje da i oni od kojih se, naizgled, najmanje očekuje mogu postati heroji epskih razmera“, kaže ovaj niški pisac.

Uloge u ovoj dečijoj priči podelili su Natalija Stepanović – Vila Gaja Brezana, Patuljka Barbut Riđobradi glumi Stefan Nikolić, Mirjana Milenković je Tvor Pasulj, Кrakati Ugarak-Petar Đorđević, Šumska Majka-Petra Nešić, Veštica Žaguba-Nina Aritonović, Vila Naisa-Jovana Živanović.

Režija: Miloš Cvetković
Tekst: Miloš Petković
Asistent režije: Petra Nešić
Кostimograf: Damjan Silbaški
Scenografija: Dragana Đurić i Dušan Stanković

Dobro došli u svet patuljaka i vila, gde ne postoji magija moćnija od ljubavi!

Ulaznice se mogu kupiti u Niškom kulturnom centru (Stanoja Bunuševca bb) od 10 do 14 sati, a cena karte je 200 dinara.

 

 

 

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close