Kultura

Izabrana dela Miloša Petkovića za deceniju i po rada

U izdanju izdavačke kuće Medivest, za 58. Sajam knjiga u Nišu, objavljena su izabrana dela poznatog niškog pisca fantastike Miloša Petkovića (1986). S obzirom na to da Miloš Petković ove godine slavi petnaest godina rada, za sve ljubitelje njegovih dela objavljena su luksuzna, dopunjena i kolekcionarska izdanja trilogija „Vukovi sudbine“, „Perunov hroničar“ i „Sedam mačeva“.

Naslovnice ovih izdanja radila su dvojica poznatih i nagrađivanih srpskih ilustratora: Dobrosav Bob Živković i Igor Krstić.

Trilogiju epske fantastike „Vukovi sudbine“ čine romani „Vukovi sudbine“, „Heroji mesečevog znamenja“ i „Duhovi blaga“ i prvi put je objavljena sada već daleke 2008. godine.

Foto: Miloš Petković, privatna arhiva

Nagrađivanu trilogija „Perunov hroničar“, koja je stekla kultni status među ljubiteljima epske fantastike i slovenske mitologije, čine romani „Perunov hroničar“, „Rog slovenskih bogova“ i „Šapat Đavolje varoši“.

Trilogiju „Sedam mačeva“ čine romani „Tajna stare vodenice“, „Poljubac princeze Ildiko“ i „Teslin vremepolov“. Po prvom delu ove trilogije urađena je pozorišna predstava u Akademskom pozorištu u Nišu i strip-izdanje u Niškom kulturnom centru.

U izdavačkoj kući Medivest najavljuju i kolekcionarsku kutiju koja će ići uz ovo izdanje, poklon-mape iz trilogija i još sličnih iznenađenja.

Da podsetimo, Miloš Petković jedan je od najproduktivnijih srpskih pisaca (21 objavljeni roman do 36. godine života), dramski pisac, scenarista, umetnički direktor niškog Festivala fantastike, biograf rok-benda Kerber i pisac čijih je sedam knjiga uvršteno u izbornu lektiru Čitalića za osnovce i srednjoškolce.

Izabrana dela biće promovisana na 58. Sajmu knjiga u Nišu u subotu, 16. decembra od 17 časova i na njoj će, pored autora, govoriti Srđan Savić (direktor NKC-a) i pisac Boban Vučković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com