Zabava

“Dođi na Amfi” – festival hip hop kulture

Klub za osnaživanje mladih 018 (KOM 018) po jedanaesti put organizuje festival hip hop kulture „Dođi na Amfi“ na amfiteatru na Nišavi 22. i 23. jula. Dođi na Amfi je nastao iz ideje da omogući mladim, talentovanim ljudima da nastupaju, da mladi mogu da se takmiče u različitim disciplinama i pokažu svoj talenat, da promoviše hip hop kulturu, da Niš dobije drugačije kulturne sadržaje koji su pritom svima dostupni i besplatni, i da promoviše pozitivne društvene vrednosti.

Program ovogodišnjeg festivala će obuhvatiti graffiti showcase, nastupe mladih neafirmisanih izvodjača, plesne nastupe, hip hop plesno takmičenje, takmičenje u basketu 1 na 1 i glavni muzički program. Festival će pored domaćih izvodjača i umetnika ugostiti i brojne mlade umetnike iz regiona i inostranstva koji će predstavljati različite elemente hip-hop kulture.

U okviru glavnog muzičkog programa nastupaće sledeća imena hip-hop scene DJ Cut Dem i gosti (CZE), DJ Pajatas (HU), DJ Bokey, DJ Costa, Bege Fank i DJ BKO, Aristokrat, Edo Maajka, Bcrew, Prti Bee Gee i Juice.

Ove godine će festival imati dva takmičenja, “1 vs 1 – Hip-hop battle” plesno takmičenje održaće se 22. jula, a takmičenje “Ulični basket 1 na 1” održaće se 23. Jula. Takmičari koji osvoje prvo mesto u ove dve kategorije dobiće novčanu nagradu u iznosu od po 15.000,00 dinara. Prijave za takmičenja su i dalje otvorene i nalaze se na sledećim linkovima:

Prijava za takmičenje “1 vs 1 – Hip-hop battle” – https://forms.gle/niDbksjFV2C39gJw8

Prijava za takmičenje “Ulični basket 1 na 1” – https://forms.gle/dESwQ3vdsjGLgvFPA

Festival hip hop kulture  „Dođi na Amfi – Vol.11“ ove godine realizuje se u okviru međunarodnog projekta Urban Connection, koji je podržan kroz program Evropske Unije, “Kreativna Evropa”, a festival podržava i  Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, pokrovitelj festivala je Grad Niš.

Više detalja i informacija možete naći na zvaničnoj Fejsbuk stranici festivala.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com