Društvo

Deca iz hraniteljskih porodica, Ršumovi gosti

Nastavak saradnje GO Medijana i Fondacije „Ršum“

U organizaciji GO Medijana i Fondacije „Ršum“, a zahvaljujući uspešnoj saradnji sa niškim Centrom za porodični smeštaj i usvojenje, osamnaestoro dece iz hraniteljskih porodica, otputovalo je u Sopot, gde će imati priliku da vikend provedu u Obrazovno-vaspitnom centru „Ljubivoje Ršumović-Sopot hill“.

Gradska opština Medijana, kao jedina u Srbiji, koja ima Fond za hraniteljstvo, organizovala rođendanske proslave deci iz porodičnog smeštaja, koja borave u hraniteljskim porodicama, organizovala odlazak na Zlatibor, boravak u Divljani, a sve u cilju uspešnije socijalizacije i da deca, koja odrastaju u hraniteljskim porodicama, ne bi zaostajala za svojim vršnjacima.

“Ovo treća akcija, koju opština realizuje u saradnji sa Centrom za porodični smeštaj i usvojenje. Sredstva i za ovo putovanje, izdvojena su iz budžeta opštine, iz Fonda za hraniteljstvo po meri deteta, u koji se sliva naplaćivanje usluga opštinskog bifea, koje koriste zaposleni i funkcioneri i ta sredstva se koriste namenski, u skladu sa odlukom Veća Gradske opštine Medijana, kazao je predsednik GO Medijana, Nebojša Kocić.

Supervizor Centra za porodični smeštaj i usvojenje, Vera Petrović, uputila je izraze zahvalnosti na dosadašnjoj saradnji i istakla značaj saradnje Centra, sa najvećom niškom opštinom, čiji je zajednički cilj, poboljšanje položaja dece.

Odlazak dece i njihovih pratioca u kamp, nastavak je započetih zajedničkih aktivnosti Gradske opštine Medijana i Fondacije porodice Ršumović, u okviru potpisanog Protokola o saradnji sa Ršum fondacijom i Akademijom „Saradnici sunca“.

Boravak u kampu, pod nazivom „Akademija – idem i ja“ biće ispunjen raznovrsnim aktivnostima, druženjem u prirodi i temama o ekologiji, radionicama Ljubivoja Ršumovića i Mozgaonicama Uroša Petrovića. Možda se baš među ovom dečicom, skriva ljubitelj lepih i izrodi stvaralac pametnih reči, koji želi da postane pisac i za to ima dara.

Cilj ovog kampa je da mladim ljudima pomogne da upoznaju sebe i svet oko sebe, da usvoje nova znanja, razigraju maštu i prošire interesovanja. Posebna pažnja se posvećuje motivisanju mladih ljudi da čitaju, kako bi bili što uspešniji u školovanju, stvaralaštvu i životnim postignućima. Kroz radionice se ističe i dragocen značaj ekologije i očuvanja prirode, podstiče razmišljanje i jača samopouzdanje za smišljanje i sprovođenje sasvim novih ideja.

GO Medijana nastoji da ovakvim i sličnim aktivnostima brige o mladima, omogući sticanje novih saznanja i učini da svaki trenutak, bude novo iskustvo i ostane u nezaboravnom sećanju, kao trajna inspiracija za život i rad u budućnosti.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com