Sport

Četvrta u nizu za četvrtu poziciju: Radnički bolji od Čukaričkog

Fudbaleri Radničkog ostvarili su danas značajnu pobedu nad beogradskom “Čukom” i izbili na 4.mesto na tabeli Superlige.

Koliko su uslovi za igru to dozvoljavali viđeno je nekoliko šansi na obe strane u prvom poluvremenu, ali je loš teren u par navrata bio saveznik ali i protivnik i jednih i drugih pri ozbiljnijim prilikama. Lopta se teško kretala po pravoj oranici od terena, a igrači su često padali prilikom svojih kontakata sa loptom što je ugrozilo mnoštvo lepih akcija. Ipak, Radnički je prvi mogao do vođstva u 12. minutu kada je nakon centaršuta Stankovića Pavkov pokušao glavom da savlada čuvara mreže gostiju, međutim njegov šut sa 7 metara odbranio je Belić.

Pokušavali su Noma i Mrkić kod domaćih a u redovima gostiju oprobao se Drinčić, udarcem sa preko 20 metara ali je Živković bio na mestu. Brzonogi Owusu mogao je da donese vođstvo gostima u 34. međutim i tu su dobar posao odradili Živković i Miladinović.

Osim povrede Kajevića u 25. minutu koji je prilikom nezgodnog pada nakon duela polomio dve kosti ruke, ništa ozbiljnije nije viđeno sem par prilika na obe polovine. Nakon prepirke Aksentijevića i Bogosavca u poslednjim minutima prvog dela igre, u koju se umešala i klupa Čukaričkog, glavni sudija ovog meča podelio je i prve žute kartone.

U drugom poluvremenu Mrkić i Jovanović imali su lepu saradnju ali ne i završnicu kakvu su želeli. Mrkić je centrirao a Aca Jovanović uklizao pred golmanom pa je i ova akcija završena sa mirnom mrežom. Pokušavali su i Miladinović i Slaviša Stojanović ali bezuspešno.

Prvi i jedini gol na meču viđen je dva minuta pre kraja regularnog dela kada je sudija pokazao na belu tačku. Slaviša Stojanović zahvatio je loptu u šesnaestercu nakon centaršuta i dodao Arsiću, posle čijeg je volej udarca Puškarić igrao rukom. Sudija je bez dileme dosudio kazneni udarac što je izazvalo nezadovoljstvo gostiju, a Pavkov je bio siguran izvođač svog 14. po redu gola u ovoj sezoni.

Treneri su na završnoj konferenciji čestitali jedni drugom na fer igri i dobroj partiji na terenu za koji su konstatovali da je najlošiji u ligi, a Lalatović je izneo podatak da će Radnički igrati u Evropi naredne godine.

Ovom velikom pobedom Radnički je izbio na 4. poziciju odakle čeka poslednju utakmicu pred odlazak na zimsku pauzu, sa Radnikom u Surdulici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com