Ekonomija

Broj turista u Nišu kontinuirano raste!

Prema najnovijem saopštenju Republičkog zavoda za statistiku u gradu Nišu, objavljenom 31.oktobra 2017.godine, naš grad je u periodu od januara do septembra ove godine zabeležio rast u prometu turista.

Niš je u vremenskom periodu od 9 meseci posetilo ukupno 81219 turista, od čega 34641 domaćih i 46578 stranih, a tom prilikom zabeležen je rast od 35% u odnosu na prethodnu godinu.

Broj domaćih turista “skočio” je za 24%, a broj inostranih za čak 43% u odnosu na isti period  2016.godine.

Podaci u kategoriji ostvarenog broja noćenja takođe beleže povećanje od 23%, pri čemu se broj noćenja domaćih turista uvećao za 11% dok je broj stranaca uvećan za 39%.

Pomenuti statistički podaci govore o tome da niški turizam beleži kontinuirani rast, a pored toga i da su od boravišnih taksi ostvareni i dodatni prihodi Grada.

“Grad Niš nastavlja da beleži izuzetne rezulate u oblasti turizma, a izvorni prihod Grada u posmatranom periodu iznosi 18.555.000,00 din. Procenjeni direktni i indirektni prihodi po osnovu prosečne turističke potrošnje u gradu u istom periodu iznose preko milijardu dinara”, istakao je ispred Turističke organizacije Niš direktor Uroš Parlić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com