Stari Niš

Prvi kontejneri za staklo u Nišu bili eksperiment

Prema podacima Istorijskog ahriva, prvi kontejneri za sakupljanje flaša i druge stambene amabalaže postavljeni su u Nišu tokom jula 1989. godine.

Odlukom Sekretarijata za urbanizam i stambeno-komunalne poslove SO Niš, kontejneri su bili raspoređeni na devet lokacija u centru grada – u ulici Nade Tomić, na Sinđelićevom trgu, na Trgu radničkih saveta (danas Trg patrijarha Pavla), na uglu ulica Vojvode Tankosića i Vojvode Mišića, kod tržnice „Boško Buh“ itd.

Prilikom njihovog postavljanja, rečeno je da kontejneri „koji postoje samo u Ljubljani i Zagrebu“ predstavljaju detalje „mini-urbanizma“. Кontejneri su bili pozajmljeni od preduzeća „Hins“ iz Novog Sada u eksperimentalne svrhe.

Prema izjavi Tomislava Sertalića, direktora OOUR-a „Papir-servis“, cilj je bio da se, na osnovu probnog perioda od dva meseca, donese odluka da li će se Niš opredeliti za ovakav način prikupljanja staklenog otpada, odnosno za kupovinu kontejnera i vozila za njihovo pražnjenje.

Danas to radimo drugačije…

Recikliraj sada! Količina sakupljene staklene ambalaže povećana za 90 odsto

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com