Obrazovanje

Bolje čas od 60 minuta nego radna subota!

Umesto da se danas vrate u školske klupe, đaci će biti na raspustu i ove sedmice. Raspust će biti produžen do petka 21. februara, a prvi nastavni je ponedeljak  24. februar 2020. godine.

U cilju prevencije širenja gripa u populaciji dece i mladih, a  imajući u vidu aktuelne epidemiološke podatke nadležnih organa, tela i službi, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da se produži zimski raspust u osnovnim i srednjim školama u Republici Srbiji.

To za sobom povlači i pitanje kako će biti nadoknađeni propušteni časovi. Dragan Gejo, načelnik Školske uprave Niš, kaže da radne subote nisu bile efikasne, kao i da će škole u Nišu najverovatnije imati produžene časove na 60 umesto regularnih 45 minuta.

Svaka škola ima svoj način, ali je najbolje produžiti trajanje časova. Radne subote nisu toliko efikasne, a časovima od 60 minuta na nekoliko dana, dobijamo više vremena da nastavnici obrade ono što nisu obradili, da utvrde gradivo, izvrše proveru znanja i ocene svoje učenike. Nastava mora da bude nadoknađena i plan i program moraju potpuno da budu realizovani. Najvažnije da učenici usvoje sva znanja koja će im kasnije biti potrebna u završnim ispitima, maloj ili velikoj maturi“, naglašava Gejo.

Zbog epidemije gripa zimski raspust je bio produžen i 2019. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. Jel su oni normalni? Ja imam dnevno minimum 7 časova, i morao bih da budem u školi do 21:45. Neka deca nemaju tada autobus da se vrate kući. Meni na primer treba pola sata ili više da se vratim kući. Jel vidite koliko je to glupo?
    A zamislite sad, mi u školi imamo veliki odmor oko 3. Ja sam već mrtav gladan posle 6. časa. A sada ću moći da večeram tek oko pola 11.

    Čist debilizam od strane vlade i ministarstva prosvete.

  2. Pa to su budalaštine! Vi definitivno niste normalni, jedva deca izdrže i 45 min. A kamoli 60min. Kažete da radne subpte nisu efikasne a ovako ćete imati bolju efikasnost kad deca izgube svu koncetraciju i energiju sedeći po 60min. Neverovatni ste!

    1. Pa da li ste vi ljudi normalni, nije vam ovo Amerika pa da imate sat vremena časova onda trebate produžiti veliki odmor na sat vremena i treba te da imate posebne škole za decu od 1 do 4 razredna OŠ i za decu od 5 do 8 razred OŠ. Stvarno mislim bruka.

  3. I ovako je 45 minuta previse za jedan cas jer retko ko moze da zadrzi koncentraciju 45 min.bez obzira da li se radi o ucenicima ili profesorima i umesto da se smanje casovi na pola sata,neki pametnjakovic bi da ih produzi na sat vremena.

  4. Nas prosvetni sistem je ravan k…. ja bih sve te ministre maknuo i Vucica nek se teraju lepo Miroljuba Peteovica da zatvori skole!!
    I ovk ovih 45 minuta drhtim na onoj stolici hocu da umrem a ne 60 da se ubijes tacno…

  5. Deca bre ne mogu ni 45min da izdrze I ti im dovoljno zasto bre sad 60min!! Svi ce zaspe bre! Deca ce se ukoce od sedenja I ruku ce da Im utrane bre!!
    Strasno!

  6. Ne mogu ni jebenih 45min da izdrzim a sad treba jos i 60min pa nema sanse da li ste vi normalni uzass

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com