Obrazovanje

Tokom ove nedelje i ocenjivanje učenika na daljinu

Sve srednje škole su od ponedeljka prešle na onlajn nastavu. Ovu odluku u petak je doneo Republički krizni štab zbog povećanog broja novozaraženih korona virusom.

Nižu razredi osnovnih škola nastavu će i dalje pohađati u školama. Odluka važi za narednih nedelju dana posle čega će Krizni štab ponovo razmatrati situaciju. Ove nedelje u srednjim školama učinice će biti prazne, a učenici u svojim domovima pored kompjutera. Đaci neće dolaziti u školu i ni zbog ocenjivanja. To potvrđuje i Dragan Gejo, načelnik Školske uprave u Nišu.

 

Dragan Gejo, načelnik Školske uprave u Nišu.

“Doneta je odluka da sve srednje škole ove nedelje pređu na onlajn nastavu da vidimo da li povećanje obolelih i broja koji su bili u kontaktu sa njima smanjimo na neki način. Situacija je takva da zahteva ozbiljnost od svih nas”, kaže Dragan Gejo.

Prema rečima direktora Pravno-poslovne škole Milorada Gavrilovića škole su se, na osnovu iskustva koje su stekle u prethodnom periodu, pripremile za ovakav način rada.

 

Milorad Gavrilović, direktor Pravno-birotehničke škole

“Za nesmetano odvijanje nastave koristimo sve platforme koje su nam na raspolaganju. Deca neće ove nedelje dolaziti u školu i na ocenjivanje koje može da bude, takođe, na daljinu. To je da formativno ocenjivanje pretoči u neku sumativnu brojčanu ocenu, ali i da se neki od kanala koristi za neposredni kontakt sa učenicima i da, eventualno, in a taj način učenici budu ocenjeni.Nastavnici su već dobili preporuke i upustva za rad na daljinu”, kaže direktor Milorad Gavrilović.

Ovo nije prvi put da srednjoškolci prelaze na nastavu na daljinu. Zbog loše epidemiološke situacije srednjoškolci i đaci viših razreda osnovne škole prešli su od 30. novembra 2020.godine na onlajn nastavu. Na taj način su završili i prvo polugodište.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com