Društvo

Nastava u srednjim školama na daljinu: Gejo – Situacija se prati iz sata u sat

U skladu sa preporukama Kriznog štaba sa sednice održane 5. marta 2021. godine, doneta je odluka da sve srednje škole u Republici Srbiji, u sedmici od 8. do 12. marta, ostvaruju nastavu na daljinu.

Prema rečima Dragana Geja, načelnika Školske uprave u Nišu u školama Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga situacija se prati iz sata u sat pri čemu se strogo poštuju i epidemiološke mere koje je doneo Krizni štab.

Učenici Gimnazije u Aleksincu još pre nedelju dana prešli na onlajn nastavu u potpunosti zbog povećanog broja zarađenih u ovom gradu, ali zbog činjenice da je i u ovoj školi došlo do povećanja dece sa simptomima kovida.

Škole u obavezi da dosledno primenjuju model organizacije nastave na daljinu kojim se omogućava kvalitetno učenje i kontinuirano praćenje napredovanja učenika.

Rukovodstvo škole je u obavezi da upotrebi sve postojeće kanale komunikacije sa ciljem neodložnog obaveštavanja zaposlenih, učenika i njihovih roditelja o načinu ostvarivanja nastave u narednoj sedmici.

U kontinuitetu će se pratiti epidemiološka situacija, na osnovu čega će biti donete dalje odluke na organizaciji rada škola u narednom periodu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com