Društvo

Banđur: Nema nesporazuma oko gradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Nišu

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur demantovao je pisanje pojedinih medija da postoje nesporazumi oko izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda između lokalne vlasti u Nišu i Ministartva za zaštitu životne sredine, zbog čega izrada postrojenja kasni a Srbiji preti opasnost da ostane bez 200 miliona evra iz IPA fondova Evropske unije.

“Mi redovno komuniciramo sa Kancelarijom za ekonomski razvoj i projekte, koja vodi taj projekat i ekipom ministarstva koja je dužna da sarađuje sa lokalnim vlastima. Nisam čuo da su imali bilo kakve primedbe i da postoji bilo kakvo zakašnjenje grada Niša”, izjavio je Banđur na konferenciji “Odgovorno upravljanje otpadom i Poglavlje 27” u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu.

On je kazao da se radi o veoma složenom projektu, ali da grad ispunjava svoje obaveze na vreme, što je nedavno konstatovano i na sastanku Gradskog veća.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je nedavno da su u toku pripreme za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, a da bi gradnja postrojenja, kao što je to i planirano, trebalo da krene naredne godine.

On je kazao da će grad Niš izdvojiti ove godine oko 100 miliona dinara za eksproprijaciju zemljišta neophodnog za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda i prateće kolektorske mreže.

“Za otprilike 90 odsto zemljišta na lokaciji ‘Ciganski ključ’, na kojoj će se graditi postrojenje, eksproprijacija je već završena. Sredstva koja ćemo dodatno obezbediti biće iskorišćena prvenstveno za eksproprijaciju zemljišta na trasama kolektora”, rekao je Bulatović prošle nedelje održanom Međunarodnom sajmu vode u hali “Čair”.

On je podsetio će izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda i prateće kolektorske i kanalizacione mreže koštati oko 55 miliona

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com