Sport

ASTERIKS KUP okupio hiljadu takmičara iz sedam zemalja

Preko hiljadu takmičara iz sedam zemalja na tekvondo turniru Asteriks kup koji se održava danas u Nišu.

Organizaciju potpisuje Tekvondo kluba Asteriks, u saradnji sa Tekvondo asocijacijom Srbije (TAS).

“Mi smo prezadovoljni posetom. U grad nam je došlo preko hiljadu takmičara sa svojim roditeljima i trenerima. Mnogi od njih žele da vide i naše istorijske znamenitosti što ovom turniru daje još jednu dimenziju”, rekao je Ilija Krstić, direktor Asteriks kupa.

Borbe su počele ujutru, a dodela medalja se očekuje u večernjim satima.

“Prelepo je videti punu halu, grad Niš će rado podržati svaku zdravu ideju koja ima za cilj promovisanje pravih vrednosti, sporta i zdravog života. Lepo je da su nam u grad došli gosti i da se ova deca druže na pravi način”, rekao je Branislav Kačar, gradski većnih resorno zadužen za sport.

Programom tekvondo turnira Asteriks kup predviđena su takmičenja u  disciplinama: borbe pojedinačno, borbe ekipno, forme pojedinačno, forme ekipno. Danas se na turniru Asteriks kup takmiče kategorije: pioniri, pionirke, kadeti, kadetkinje, juniori, juniorke, seniori, seniorke, i u nekoj o odgovarajućih težinskih kategorija, a uz plaćanje kotizacije za učešće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com