Društvo

Apoteka Niš: Stigle su maske – svakome po 10 komada

Nakon hronične nestašice maski i sredstava za dezinfekciju, zaštitne maske konačno su stigle u Apoteke Niš. Po 500 komada dobile su kako seoske, tako i “državne” apoteke u Nišu, potvrdio je direktor Apoteka Niš Radojko Matić za Niške Vesti.

Maske su u apoteke stigle danas, na teritoriji celog Nišavskog okruga, i to u one koje su u nadležnosti Apoteka Niš. Po nalogu RFZO svaka apoteka dobila je po 500 maski.

“Cena jedne maske je 103,68 dinara i to je zvanična prodajna cena. Mi nismo podigli maržu, nego je ostavljena stara marža od pre 5. marta. Svaki pacijent može da podigne najviše 10 maski”, kaže Radojko Matić za Niške Vesti.

I u seoske i u gradske apoteke stigao je isti broj maski i svuda se može kupiti isti broj komada. Ipak, Matić kaže da se ne može striktno proveriti koliko je maski u toku dana zaista kupio svako od građana.

“To ne može niko da proverava. Kako da ih proveravamo? Kupci stoje u redu i kada dođe može da kupi 10 maski maksimalno. Pritom, poštujemo mere i odstojanje u redu – dva metra”, ističe Radojko Matić.

On nije mogao da precizira o kojim je maskama reč, ali tvrdi da su maske koje su dobili kvalitetne. A biće još novih količina narednih dana.

“Moje su informacije da će ih narednih dana biti mnogo više, ali to ne mogu da tvrdim. To je poslao RFZO i svaka apoteka je dobila isti broj maski. I cene i sve radimo po zakonu”, kaže direktor Apoteka Niš Radojko Matić.

Rukavica ima više nego dovoljno, i tvrdi da to nije deficitarna roba. Alkohol i ostala sredstva nisu posebno dobili, ali imaju svoje proizvode koji se odmah prodaju.

“Imamo naš alkohol od 70% koji mi sami proizvodimo. To odmah ide u apoteke na prodaju, imamo i gelove za dezinfekciju. Svaki dan se proizvodi i sve se rasproda odmah”, tvrdi Matić za Niške Vesti.

Što se alkohola i gela ze dezinfekciju tiče, tu je takođe ograničena količina koju kupac može preuzeti. Svako može platiti i uzeti po samo jednu bočicu alkohola i gela kada dođe na red.

Inače, na teritoriji Nišavskog upravnog okruga postoje 42 apoteke. Prema rečima direktora Apoteka Niš, maski od danas ima u svim državnim apotekama.

Kako saznaju Niške Vesti, i u pojedine privatne apoteke u Nišu stigle su zaštitne maske. Cena je 120 dinara i maksimalno se može kupiti po 10 maski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

2 Komentara

  1. Znači po 500 maski za 42 apoteke. Nema za ceo Niš. Potrebno je barem 180maske po osobi za mesec dana jer mjenjaju se na svakih dva sata.

    1. 180 x 120=21 600 din
      Meni nista nije jasno. Ja mislim da maska zajednokratnu upotrebu ne sme da kosta vise od 10-15 dinara,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com