DruštvoObrazovanje

Stipendije talentovanim učenicima i studentima. Od 1. septembra svim đacima besplatan prevoz

Talentovanim učenicima i studentima podeljeni su danas Ugovori o stipendiranju. Ugovore je uručila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i poručila da će im novac za prva četiri meseca ove godine već danas biti na računima. 120 mladih ljudi primaće mesečno po 6.800 dinara, kao nagradu za njihov trud, rad i učenje, ali i motiv da i ubuduće neguju svoj talenat.

 

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Želim da vam kažem jedno veliko hvala, ne samo zato što ste talentovani, već zato što gde god se takmičite vaši rezultati pokazuju da na jedan poseban način predstavljate vas, vaše škole, a ono što mi je posebno drago i Grad Niš. Ova novčana pomoć ne treba da vam bude pomoć u novcu, već motiv da taj talenat koji imate nastavite da negujete, da ako ste srednjoškolci poametno odaberete fakultete koji mogu da vam donesu dobar posao, ali posao koji možete da obavljate u Nišu i  da pomognete svima nama da nam grad bude lepši, bolji razvijeniji”, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je najavila da će od 1. septembra i srednjoškolcima biti omogućen besplatan prevoz, što će značajno pomoći budžetu svih roditelja.

Ugovor o stipendiji uručen je danas i Lani Danković, učenici prve godina Gimnazije “Bora Stanković”

Lana Danković, Gimnazija “Bora Stanković”

“Ova stipendija je za mene veliki podsticaj za dalje uspehe i želja da još više radim i trudim se kako da ja budem ponosna to tako i moji roditelji”, kazala je Lana.

I Jovan Zdravković iz Gimnazije “Bora Stanković” dobtnik je stipendije od Grada. Njemu je ovo prva godina da dobije Ugovor o stipendiranju. Jovan se plasirao na dva republička takmičenja, tako da će sigurno i sledeće godine biti na listi talentovanih koje podržava Grad.

Jovan Zdravković

“Meni novac kao novac ne znači puno, bitnija je ta satisfakcija koju dobijamo od Grada. Interesantna je bila i Vidovdanska nagrada, koja može da ima pozitivan uticaj na sve one koji se takmiče da na njima brane svoj Grad”, kazao je Jovan zdravković.

Stipendije se dodeljuju istaknutim učenicima i studentima u cilju nagrađivanja postignutih rezultata u prethodnom periodu, ali i radi stimulisanja daljeg obrazovanja, istraživanja i profesionalnog usavršavanja

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com