Društvo

Novi autobusi na ulicama Niša

Na ulicama Niša od jutros su novi autobusi. Novi ugovor od danas stupio je na snagu i Nišlije će, u narednih sedam godina, prevoziti “Niš ekspres” i konzorcijum prevoznika “Lasta” i “Strela”.

Kako su više puta poručili iz Direkcije za javni gradski prevoz, građani Niša voziće se autobisima koji su po najvišim evropskim standardima, koji su niskopodni, sa rampama za osobe sa invaliditetom, klima uređajima koji će morati da budu uključeni tokom letnjih dana, kao i kamerama i wi-fi uređajima.

Iz firme “Lasta” za potrebe prevoza Nišlija obezbedili su 25 poptuno novih autobusa.

Foto: S.P.

Direktor Direkcije za javni gradski prevoz Milan Milić istakao je da su uvedene i nove linije, više polazaka i 400 hiljada kilometara više na godišnjem nivou.

Novina je i novi zonski tarifni sistem. Treća i četvrta zona spojena su u jednu, po ceni karte za treću zonu, a pomerene su i neke granice između prve i druge zone. Primera radi, ono što je u prethodnom periodu najviše zanimalo građane Niša, prva zona, koja se nekada završavala na stajalištu kod Trošarine, sada je proširena do stajališta kod Ekonomske škole i Stop šopa.

Jedna od novina je i linija na relaciji Medoševac – Duvanište, a biće i više polazaka na krušnoj liniji 34.

Foto: S.P.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da je novi sedmogodišnji ugovor posledica svih zahteva, očekivanja, primedbi i sugestija građana Niša, što za posledicu ima nove autobuse, sa višim standardima, sa svom neophodnom opremom, veći broj polazaka i produženje linija.

Paket linija 1 pripao je prevozniku “Niš ekspres”, dok će u okviru paketa linija 2 saobraćati autobusi konzorcijuma “Lasta” i “Strela”.

 

Foto: V. M.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Novi, a krsevi. Svi autobusi kupljeni u poslednjih osam godina izgledaju kao da su stari tri decenije. Tri puta bolje izgledaju poljski autobusi Solaris koje je kupila prethodna vlast u Beogradu pre vise od 15 godina. Sta bi sa autobusima MB i MAN? Zar ih ne pravi Ikarus iz Zemuna? Da li rezimlije misle da niko u Srbiji ne zna kako izgleda kvalitetan, normalan i funkcionalan autobus za lokalni saobracaj?

  2. Ne videh ni jedan novi Niš Ekspresov autobus. Sve polovnjaci. Tako da molim novinare sa se bave svojom profesijom i istinito prenose vesti. Jedan manji deo Nišlija će se voziti novim busevima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com