Ekonomija

Anastasov: Niškoj Banji potrebni smeštajni kapaciteti sa većim brojem zvezdica

Niškoj Banji su preko potrebni hoteli sa većim brojem zvezdica, obzirom na to da manjih hotela, hostela i privatnog smeštaja ima, ali to nije dovoljno, kazala je Adriana Anastastov gradska većnica resorno zadužena za kulturu i turizam.

“Očekujem da nakon izgradnje akva-parka čiji je rok dve godine, parcele na Loznom kalemu budu prodate za neku vrstu ugostiteljstva. U toku leta u Banji se organizuje veliki broj takmičenja, kao što je u paraglajdingu gde ljudi žele da budu smešteni baš u Banji, a slobodnih kapaciteta nema”,  kaže Anastasov.

 

Većnica je najavila da bi hotel “Ozren” trebalo da bude otvoren za goste do kraja godine.

Podsetimo, Hotel Ozren i hotel “Srbija” koji se nalaze u Niškoj Banji su prodati. Anastasov objašnjava da je “Ozren” u boljem stanju od hotela “Srbija” koji je zaštićen zakonom.

“Dva hotela koja su prodata su su fazi renovirana i sređivanja, ali postoje pravno imovinski problemi. Nadam se da će bar jedan od njih do kraja godine početi da radi.  Hotel Ozren je prodat drugi po redu, ali je on u boljem stanju od Hotela Srbije. Hotel Srbije je zaštićen zakonom, obzirom da je spomenik i potrebno je mnogo vremena oko sređivanja i dokumentacije”, završila je Anastasov.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Izjavljuje a ni sam ne veruje u tako nesto jer je prosto sarena laza.Koja su to mnoga takmicenja u Niskoj banji,koja se odrzavaju? Osim tog paraglajdinga,koji malo kog zanima i ne organizuje se svake godine,vec na 3-4,ne postoji nijedno drugo takmicenje ni na mnogo manjem nivou.Prosle godine je prvi put organizovan jedan memorijalni turnir u futsalu,nazalost i mozda on preraste u tradiocinalni ali to je nesto sto ne iziskuje smestajni kapacitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com