Hronika

U Nišu trampio struju za stanove

Istraga posle velike policijske akcije “Skener 2”, u kojoj je uhapšeno 49 državnih službenika i funkcionera. Radnik EPS u Nišu delio struju kao svoju. Poštarka u Kraljevu krala 300.000 mesečno

Pripadnici niške policije su tako po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili i zadržali M. P. (34), zaposlenog na poslovima kontrole mernih mesta u EPS Niš, kao i službenike A. K. (29) i D. Ž. (32) uz krivična prijava u redovnom postupku protiv još jedne osobe iz Niša.

Sumnja se da je glavnookrivljeni M. P. od početka 2015. do marta 2016. godine, od muškarca iz Niša zahtevao i primio naknadu – dva stana u Nišu da bi u okviru svojih službenih ovlašćenja omogućio neovlašćen priključak stambene zgrade na elektroenergetski sistem JP ED Niš.

– Takođe, M. P. se tereti da je dva puta dao nalog službenicima A. K. i D. Ž. da u zapisnike o kontroli ne evidentiraju da je objekat samovlasno priključen – saopštila je Policijska uprava u Nišu. – Oni su, kako se sumnja, to i učinili učinili 11. februara i 21. jula 2015. godine.

Istovremeno, zapisnički su konstatovali da se za tu zgradu omogući regularan priključak na elektroenergetski sistem.

Ostatak teksta pročitajte na Novosti.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com