Hronika

POLICIJA SPREČILA LINČ RADNIKA EPS-a Meštani Lužana “zarobili” kontrolore krađe struje

Grupa meštana sela Lužane skoro sat i po držala je “zarobljene” kontrolore niške Elektrodistrubucije koji su došli u ovo aleksinačko selo zbog kontrole krađe struje, potvrđeno je “Blicu” u ED Niš.

Kontrolore je linča spasila policija koja će protiv jednog meštanina podneti krivičnu prijavu zbog napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Rukovodilac sektora za upravljanje u ED Niš Dragoslav Pavlović kaže da je do incidenta došlo, nakon što su kontrolori pokušali da isključe struju jednom meštanu kod koga je utvrđeno da je krao struju.

– Po novom sistemu rada upućujemo mini busom grupu od 15 kontrolora u neko mesto koji tokom celog dana vrše krontrole krađe struje. U 12.35 sati oni su došli u Lužane i krenuli na radne zadatke. Kod jednog meštanina je na tavanu otkrivena račva kojom je struja preusmeravana mimo strujomera, što je očigledan slučaj krađe struje. Kada su po zakonu pokušali da mu je isključe, okupila veća grupa meštana koja je im to nije dozvolila. Došlo je do verbalnog sukoba, a jednog od radnika su uhvatili za lice. Ta grupa nasilnika je počela da ljulja autobus pokušavajući da ga okrene, ali je onda došla policija i situacija se smirila. Na licu mesta je bio i direktor ED Darko Bulatović – kaže Pavlović.

On kaže da je stvorena prava atmosfera linča jer su pojedini meštani u rukama imali motke i improvizovane palice, ali na sreću nije bilo fizičkih nasrtaja tako da niko nije ni povređen. Bulatović je došao da se lično uveri šta se dešava jer je incident trajao više od sat vremena, ali ni on nije napadnut.

Opširnije na Blic.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com