Društvo

Direktor pozorišta trošio novac na privatna putovanja?

Svetlana Dejanović Avramović, predsednica Upravnog odbora Narodnog pozorišta u ostavci kaže da je direktor ove ustanove Ivan Vuković tokom prošle godine na gorivo za službena putovanja potrošio više od 800.000 dinara. Kao jedan od razloga što je podnela ostavku navodi i to da “nije ekonomista i ne može da obračunava da li je količina novca koji je potrošio adekvatna”.

“On koristi svoje privatno vozilo što je prednost, ali nije morao da putuje do Norveške pa da potroši toliko novca na gorivo. Sumnjam da je trošio i na privana putovanja”, rekla je Niškim Vestima Dejanović Avramović.

Kako kaže, na čelu Upravnog odbora ne želi da bude ni zbog uvreda koje je trpela od Vukovića, ali i njegove samovolje.

“Ja sam kao predsednica odbora imala pravo da odlučujem ko će prisustvovati sednicama. Vuković je imao primedbu na to što novinari Južnih vesti dolaze na sednice”, dodala je.

Narodno pozorište je institucija koja postoji 130 godina, i na njenom čelu mora da bude eminentno lice, konstatovala je.

“Na žalost Ivan Vuković nije taj kadar. Verovala sam da treba dati šansu mladom čoveku jer to može da bude dobra stvar, ali sa njim to nije slučaj. On je bahat i ne voli Niš, a ni ovaj grad ne voli njega jer nam je nametnut. Do sada smo imali gromade od ljudi na direktorskom mestu i ne znam zašto smo ovo dozvolili”, rekla je.

Svetlana Avramović Dejanović se osvrnula i na nišku operu, uz primedbu da u taj projekat nije trebalo da se ulazi amaterski. Samo priprema je koštala oko 2 miliona dinara, a solisti su po izvođenju, tvrdi, bili plaćeni po 5000 dinara, iako su govorili da rade volonterski.

“Zamislite da jedna operska pevačica bude plaćena 5000 dinara po nastupu. To je sramno”, konstatovala je.

Direktor Narodnog pozorišta nije želeo da odgovara na pitanja vezana za izjave Avramović Dejanovićeve, uz konstataciju da ne želi da se prepire preko medija, jer ni jedna nadležna institucija nije ustanovila nenamensko trošenje para.

“Ne mogu da dajem legitimitet sitnim politikantima time što ću ulaziti u blato i sebe braniti od zlonamernih i apsurdnih pljuvanja koje trpim godinama. Ne zato jer ne želim, ne zato jer ne umem, nego zato što bih time naudio pozorištu”, kratko je odgovorio Vuković.

Podsećamo, Svetlana Dejanović Avramović je treća osoba koja je otišla sa čela UO tokom Vukovićevog mandata. Iz odbora je otišlo i nekoliko članova, a razlozi su bili, kako su navodili, neslaganje sa direktorom ili njegovim “političkim imenovanjem”. Upravni odbor pozorišta ga je, međutim, 2013. predložio za direktorsku funkciju nakon što je godinu pre toga bio v.d. direktora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com