Sport

Njihovo vreme tek dolazi

Superligaško prvenstvo Srbije ulazi u završnu fazu. Trebalo bi da se desi pravo čudo da Radnički u poslednjoj fazi takmičenja ne bude iznad 8. mesta koje obezbeđuje takmičenje u plej-ofu. Borbu za pozicije na tabeli koje garantuju kvalifikacije za nadmetanje sa nejvećim evropskim klubovima.

Mnogi su bili skeptični kada je, tokom zimske pauze, doneta odluka da se krene, u ranije zacrtanoj stratigiji, sa podmlađivanjem tima i da okosnicu tima čine “naša deca”, ponikla u našoj omladinskoj školi. Da to nije slučajno, podseća nas i šef stručnog štaba, Milan Rastavac, koji je, kada je dolazio u Radnički, govorio o startegiji razvoja kluba u svim segmentima i između ostalog isticao:

“Ideja jeste bila da napravimo takmičarski rezultat koji će nas ostaviti u ligi i da krenemo u podmlađivanje sastava prvog tima i da krenemo u podizanje nivoa kvaliteta igrača unutar omladinske škole. Paralelno je rađeno na svim nivoima sa jednom obavezom koju smo preuzeli, da prvi tim pojačavamo tako što ćemo pre svega izvršiti dopunsku selekciju iz regiona Istočne Srbije. Takođe smo radili na tome da i mlađe selekcije dopunjavamo igračima sa Regiona. Radili smo na tim segmentima kroz prvenstvo, igrali smo selektivne utakmice, ostvarivali kontakte u regionu, jednostavno, krenuli smo sa tim procesom i to i dalje sprovodimo. To znači da ćemo u nekom narednom periodu imati po jednog, dvojicu, eventualno tri igrača, koji su nešto mlađi, a zadovoljavaju, a ako nastavami da radimo po planu, to znači da ćemo za dve do tri godine imati deset igrača iz omladinske škole koji bi mogli da budu potencijal i za rezultat koji nas zadovoljava i za neki transfer dalje.”

Radnički je tu gde jeste na tabeli, zacrtano je ostvareno, a deo zasluga za ostvareni cilj, svakako treba pripisati i mladim fudbalerima koji su opravdali poverenje stručnog štaba, i dali svoj doprinos u osvajanju bodova.
Za razliku od prethodne takmičarske sezone kada je ekipa Radničkog bila jedna od najstarijih u ligi, sada je ekipa Radničkog, uz ekipu OFK Beograda, najmalđa ekipa u ligi.

Priliku da debituju za prvi tim Radničkog u prethodnom periodu dobili su Nikola Mitrović, mladi reprezentativac Srbije do 19 godina. Petar Krstić, i Lazar Mitrović, obojica iz Leskovca, kao i Aleksa Jovanović, sedamnaestogodišnjak iz Bora. Treba pomenuti i Nikolu Stevanovića i Aleksandra Mrševića, mlade nade koje su dobile šansu u odbrani Radničkog, a takođe i Nikolu Petkovića, Lazara Anđelkovića i Mladena Mitrovića koji strpljivo čekaju svoju šansu i koji se svojim igrama ozbiljno nameću stručnom štabu.

U jučerašnjoj, zaostaloj, utakmici Omladinske lige Srbije, protiv Borca iz Čačka, upravo su Lazar Mitrović i Nikola Petković bili tvorci rezoltatskog preokreta, i svojim golovima doneli pobedu Radničkog. U kadetskoj ligi, strelac prvog gola za Radnički, u utakmici protiv Zemuna, bio je Aleksa Jovanović.

[foldergallery folder=”images/galleries/radnicki-mlade-nade”]

Fantastičnim golom na svom debiju protiv Javora, nakon povratka sa “kaljenja” iz ekipe srpskoligaša sa Bubnja, Miodrag Todorović je poručio da se na njega ozbiljno računa, i ako mu je tek 20 godina. Još jedan igrač iz njegove generacije, Marko Mrkić, čiji je gol u Lučanima doneo pobedu i srušio negativnu tradiciju Radničkog u Lučanima, skreće pažnju na sebe. Možda će baš njih dvojica biti tandem pred kojim će strepeti superligaški golmani. Mladi Piroćanac , Andreja Apostolović, koji očekuje svoj 20. nastup u dresu Radničkog spada u iskusnije među ovim golobradim momcima. U svojim ligaškim nastupima, suočen sa tim da za protivnike ima uglavnom iskusne igrače odbrane protivničkih timova, a ne retko i prekaljene internacionalce, priželjkuje strpljenje navijača i najvaljuje bolje igre. Od svog debija protiv Javora u 8. kolu, do danas, pokazao je da zavređuje strpljenje. Njegovo vreme tek dolazi.

Zavređuju ovi momci malo strpljenja i podrške. San o vraćanju Radničkog na stazama stare slave, ili “evropski san” o Radničkom, najrealnije, može doći tek, ako ovi momci budu uspeli.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com