Kultura

Dupli rođendanski koncert grupe Kanda Kodža i Nebojša

Povodom 25 godina rada, beogradski sastav Kanda Kodža i Nebojša održaće dva koncerta u klubu Feedback. U četvrtak, 7.aprila Unplugged nastup počinje u 21:30h, a u petak 8.aprila električni koncert počinje u 22:30h.

Tokom četvrt veka postojanja, bend je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj rok kulturi. O njihovom kvalitetu govori činjenica da je KKN jedan od retkih sastava na čijim koncertima uvek mogu da se vide novi mladi ljudi koji se iz godine u godinu pridružuju armiji poštovaoca benda. Kanda Kodža i Nebojša su snimili sedam albuma i jedno DVD izdanje “Prekid stvarnosti”.

“KKN su jedan od ključnih sastava sa rok scene iz devedesetih godina, grupa jedinstvene poetske vizije, čiji rad ostaje upamćen kao jedan od vrhunaca pozne faze razvoja našeg rokenrola. Metaforičke slike ovog benda nastavljaju tačno tamo gde je EKV stala, produžujući ovu našu autentičnu tradiciju umetničkog izraza unutar rokenrola ka novim vrhuncima. Poslednjih deset godina bend je svojom intezivnom koncertnom aktivnošću zadobio novi naraštaj publike, šireći se i regionalno. Nekoliko nagrada za najbolji album godine tokom dvehiljaditih doprinele su konačnoj afirmaciji i kod najšire publike, a sedmi po redi album – „Volja za noć“ iz 2014, i dalje je aktuelan” kaže rok krittičar Dragan Ambrozić.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 600 dinara u Energy music shop-u (TPC Kalča – prizemlje) i CD Sound-u (na kraju novog podzemnog prolaza). Na dane koncerata karte će biti skuplje, kažu oganizatori.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com