Sport

Kolege nisu zaboravile Ivana Krstića – Belog

Budi ljubazan kad god je to moguće, a moguće je uvek! Već šest godina Sindikat profeisonalnih fudbalera “Nezavisnost”, ali i poneki fudbaleri, poput Danka Lazovića seti se stradalih fudbalera, danas su porodice dobile pomoć od ove organizacije.

Budi human i probudi svest ljudi, smatraju SPFN i dugogišnji reprezentativac. Danko je ličnim primerom želeo da otpočne stvaranje Humanitarnog fonda i Fondacije: porodicama nesrećno stradalih fudbalera donirao je novac.

Bio je svečan, a tako dirljiv dan u sedištu SPFN, na prvom spratu ulice “Majke Jevrosime” 50. Lazović je lično uručio pomoć za deset porodica: osam prisutnih – Ivani Trivić, ćerki pokojnog igrača Gojka Trivića (Vojvodina), Vesni Jović, supruzi pokojnog Milovana Jovića (Rad, Partizan), Dani Jovanović, supruzi pokojnog Željka Jovanovića (Vojvodina), Tanji Popović, supruzi pokojnog Milorada Popovića (OFK Beograd), Ani Krstić, supruzi pokojnog Ivana Krstića (Radnički Niš), Dušanu Vasiću, sinu pokojnog Sretena Vasića (Proleter, Vojvodina), Dragani Pašić, supruzi pokojnog Vladana Pašića (Rad, Čukarički, Obilić), Nataši Lukić, supruzi Nenada Lukića (golman Obilića, CSKA Sofija…) i opravdano odsutnima koje će naknadno doći: Jasmini Opsenici, supruzi pokojnog Miroslava Opsenice (Mladost A, Vojvodina…), Kseniji Gojković, supruzi pokojnog Jovana Gojkovića (Borac, Crvena zvezda…)

“Moja osnovna ideja i misao je da probudim svest kod ostalih fudbalera da nikad ne zaboravimo te porodice, decu. Budite humani u današnje vreme, to je najbitnije. Ne zaboravite naše bivše drugove i prijatelje. Hvala Sindikatu što mi je omogućio da budem jedan mali deo humanitarne akcije. Apelujem na sve dobre ljude iz fudbala da se uključe, jer biti human i usrećiti druge je mnogo lep osećaj”, rekao je Lazović.

Predsednik SPFN Mirko Poledica istakao je da ova organizacija ne zaboravlja bivše igrače.

“Hoćemo da pošaljemo poruku svima da ne smemo zaboraviti naše prijatelje, nekadašnje saigrače i protivnike na terenu, da želimo da oživimo njihove likove i da se njihova deca njima ponose jer su bili dobri ljudi i sportisti, uzori i svojoj i drugoj deci. Želimo da se njihove supruge osećaju ponosno što su ih imale za muževe, da to što se njima desilo može svakom igraču da se desi… I da smo uvek tu za njih da im pomognemo i olakšamo im život”, istakao je Poledica.

Novčanu i svaku drugu pomoć, u skladu sa mogućnostima, SPFN je davao ovim porodicama i prethodnih godina.

“Prevashodno želimo da pomognemo deci, da se školuju, da im budemo druga kuća za sve u životu, da probamo koliko toliko da nadomestimo njihovo odrastanje bez očeva i da se osećaju sigurno i zaštićen. Hoćemo da osnujemo Fondaciju koja bi brinula o svakoj porodici fudbalera koja teško živi, hoćemo da javnosti pošaljemo poruku da su fudbaleri čestiti i humani ljudi. I da ne treba sve fudbalere gledati kroz negatinve primere pojedinaca”, njavio je Poledica.

Ljudi, budimo ljudi…

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com