Moja priča

Piksi se vratio na mesto uspeha i poslao Nišlijama važnu poruku (VIDEO)

Bio je 30. oktobar 2001. godine, a Dragan Stojković Piksi je na prijateljskom meču protiv Vardara rekao zbogom igračkoj karijeri. Tamo gde je i počeo, tamo je završio. Pun Čair odjekivao je “Piksi, Piksi!”. Skoro 17 godina kasnije, Dragan Stojković je ponovo stao na travu svog Čaira, ovog puta u ulozi specijalnog gosta na Memorijalnom turniru „Ivan Krstić – Beli“.

I baš kao što je to bilo nekada, ponovo su se mogli čuti ovi povici. Stotine mališana sa oduševljenjem je dočekalo ovu fudbalsku legendu i Čairom se ponovo orio dobro poznat nadimak.

Dragan Stojković strpljivo je pozirao mališanima, ali i roditeljima koji su se zadesili na Čairu, uveličavši tom prilikom memorijalni turnir u čast tragično nastradalog Ivana KrstićaBelog. Stojković se nakon toga upoznao sa porodicom Krstić i zapalio sveću na spomen ploči koja svedoči ovom tragičnom događaju na pomoćnom terenu Čaira.

Meni je drago kada dođem na Čair. Niš je moj grad, Radnički je moj klub i to niko ne može da mi oduzme. Kada se kaže Radnički Niš i Dragan Stojković, to je spoj emocija, ako nekog volim, volim navijače i uvek mi je lepo kada dođem ovde” priznao je Piksi.

Nakon više od tri decenije Radnički će ponovo biti na mapi Evrope. Legendarni napadač je na početku karijere „pekao zanat“ od iskusnijih igrača baš kroz te evropske mečeve. Stojković smatra da ovosezonski uspeh može mnogo da donese Radničkom.

“Bio sam klinac na početku karijere, stasao sam u generaciji starijih igrača, oni su izneli taj teret, a ja sam se kalio uz njih. To me čini jako ponosnim. Zadovoljan sam što sam imao priliku da budem deo te slavne istorije Radničkog.” prisetio se i svojih starih dana slavni Piksi.

Međutim, kako svako vreme ima svoje breme, ono što će Radničkom danas doneti takmičenje na međunarodnoj sceni, u određenim segmentima se razlikuje od nekadašnjeg.

“Povratak na evropsku scenu je danas malo drugačiji u odnosu na Kup UEFA. Izlaz u Evropu može biti inicijalna kapisla za upravu i navijače koji željno čekaju taj rezultat, ali i nagrada za igrače koji su izgarali za to cele sezone. Ovo je dobra startna pozicija za Radnički, ali koliko će brzo trčati napred, to zavisi. Svi znamo da su finansijski aspekti najvažniji. U profesionalnom sportu, pogotovu fudbalu, morate biti jaki u finansijskom smislu, da biste podigli nivo na veću lestvicu kako bi rezultati došli.” kaže Piksi o aktuelnom momentu u klubu.

Prekaljeni fudbalski stručnjak smatra da uz dosta strpljenja Radnički može i korak dalje od samog izlaska u Evropu.

“Fudbal u našoj zemlji je danas takav, u konkurenciji za titulu imate dva kluba, Zvezdu i Partizan. Smatram da Radnički ima šanse da se u budućnosti umeša u borbu za titulu. Međutim, za to je potrebno da se znatno osveži igrački kadar. Da bi Radnički izneo titulu iz Beograda ovaj tim mora da pretrpi ozbiljne promene…” dodaje on.

Piksi smatra da je potrebno angažovati kvalitetne igrače koji bi na svojim leđima mogli da ponesu teret koji sa sobom nosi operacija “Evropa”. Pored svega toga, ključna stvar leži u jednoj osobini.

“Radnički je pokazao da može da se ravnopravno nosi sa Zvezdom i Partizanom, ono što je najvažnije, jeste strpljenje. Uz predan i planski rad – titula neće biti nedostižna” zaključak je Stojkovića.

Više nije tajna da će Radnički biti hit ove godine… Već samim izlaskom na međunarodnu scenu ponovo se vratio u svakodnevne teme razgovora ljubitelja fudbala u našem gradu, pa i šire. Uglavnom se ovih dana diskutuje među njima može li ovaj tim u Evropu, hoće li čuveni “Real iz Niša” ponovo sve redom da “šiša”, da li će Nišlije gledati Evropu na Čairu i slično. Važno je da se priča. A onda da se igrači na terenu pobrinu da ne ostane samo na priči. Da Nišlije imaju svoja dela kojima će se ponositi neke nove generacije.

Jer, kako i sam Piksi kaže…“Samo Radnički!”

https://www.youtube.com/watch?v=D6_Z1zvL2qQ&feature=youtu.be

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com