Sport

SEĆANJE NA BELOG NE BLEDI: Nišlije zauvek pamte svog kapitena!

Na današnji dan navršava se punih 20 godina kada je od udara groma, 29. maja 2000. godine, poginuo Ivan Krstić Beli, jedan od najvećih talenata koji je igrao na Čairu.

Ivan Krstić Beli (30. Jun 1980 – 29. maj 2000) srpski fudbaler, igrao je za FK Radnički Niš i za mladu reprezentaciju Jugoslavije (do 21 godine). Član Reala sa Nišave bio je od svoje devete godine.

Odličnim rezultatom i zalaganjem, dobio je mesto u prvom timu i postao kapiten (period 1999-2000).

Bio je predvodnik mlade generacije Radničkog . Plenio je igrom i ponašanjem na terenu. Fudbalski stručnjaci često su ga upoređivali sa Piksijem.

Tokom treninga, 29. maja 2000. godine, Ivan Krstić Beli, poginuo je od udara groma, na pomoćnom terenu stadiona.

Imao je 19 godina…

Uspomene na njega ne blede.

Danas, Omladinska škola Radničkog nosi njegovo ime, a dres sa brojem deset, koji je Beli nosio, prvi je nakon tragičnog događaja poneo njegov sin, Ivan Krstić, deset godina kasnije.

Čuvajući uspomenu na Ivana Krstića Belog, navijači Radničkog, čuvene Meraklije, i dalje se na svakoj utakmici na Čairu, ne oglašavaju do desetog minuta.

Parastos će biti održan od 10,30 časova na groblju u Medoševcu, gde je Ivan Krstić Beli i sahranjen, dok će oko 18,15 časova porodica, prijatelji i navijači izaći na teren.

“Kao i svake godine mi i navijači izlazimo na stadion na mesto gde je Beli poginuo. On je nastradao u 18,22, a mi ćemo biti na terenu oko 18,15. Doći će navijači, prijatelji i obeležićemo”, kazala je Ana Krstić, supruga Ivana Krstića Belog.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com