Sport

Medalje, trofeji, fer-plej, Piksi… Uspešno završen memorijalni turnir “Ivan Krstić-Beli” (FOTO+VIDEO)

Talentovani mladi fudbaleri rođeni 2007.-2010. godine prethodna dva dana okupirali su travu stadiona Čair, gde se vodila prava, ali do kraja korektna borba između fudbalskih ekipa iz svih delova Srbije. Memorijalni turnir “Ivan Krstić-Beli” okupio je na jednom mestu mlade i iskusne, a njihovo druženje i postignute uspehe upotpunilo je prisustvo legendarnog Dragana Stojkovića Piksija.

Pored Piksija specijalni gosti turnira bili su i članovi porodice tragično preminulog fudbalera Radničkog, Ivana Krstića, koji su najuspešinijima dodelili nagrade, na ekipnom i pojedinačnom nivou.

Prvog dana turnira na programu je bilo takmičenje generacija 2007. i 2009. koji su na terenima Čaira igrali pre svega fer i korektno a po potrebi i borbeno. Bilo je ekipa iz svih delova naše zemlje, a glavni teren podeljen je na 4 manja terena.

Tribine su bile pune navijača i roditelja koji su došli da pruže podršku ovim talentovanim mališanima.

U konkurenciji 2007. godište pobedila je ekipa “Šampion Nais”, na drugom mestu našao se “Duel” iz Kruševca, dok su treći bili momci iz Jagodine. Najbolji strelac, ujedno i najbolji igrač bio je Mihajlo Cvetković (Šampion Nais), a najbolji golman Mihajlo Petković (FK Radnički).

U generaciji 2009. najbolje su se pokazali FK “Radnički” koji je osvojio 1. mesto, na 2.mestu takmičenje je završio “Vuk” Paraćin, dok su  trećeplasirani bili dečaci iz ekipe “Filip Filipović”. Među strelcima istakao se Andrija Stanković (FK Radnički), za najboljeg igrača proglašena je jedna od dve devojčice koje su nastupile na ovom turniru Iva Mihajlović iz ekipe Soko grad, dok je na golu neprikosnoven bio Pavle Radivojević iz Radničkog.

Drugog takmičarskog dana nadmetale su se ekipe u konkurenciji 2008. i 2010. godište.

Dečaci uzrasta 2008. igrali su ovako: Prvo mesto osvojila je niška ekipa “Kopernikus-Želja”, drugo mesto pripalo je ekipi “Vuk” Paraćin, a na trećem mestu našla se ekipa domaćina, FK Radnički Niš. Stefan Milivojević (Kopernikus) bio je najbolji igrač, Vuku Mičiću (Šampion Nais) pripala je nagrada za najboljeg strelca dok je među golmanima najbolji bio Kosta Tomić iz paraćinske ekipe.

Među dve godine mlađim igračima najbolje se pokazala ekipa “Filip Filipović” iz Niša, sledila ih je ekipa “Viteza” takođe iz Niša, a na trećem mestu završila je ekipa “Soko grad”. Najbolji igrač i strelac bio je Veljko Cvetković iz pobedničke ekipe.

Svi pobednici nagrađeni su medaljama i peharima, a svi takmičari dobili su zahvalnice za učešće.


Specijalni gost – Piksi se vratio na mesto uspeha

Kao što su Niške Vesti najavile, specijalni gost ovog turnira bio je Dragan Stojković Piksi, legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala, koji je svoje prve fudbalske korake načinio upravo na tom mestu.

Stotine mališana sa oduševljenjem je dočekalo ovu fudbalsku legendu i Čairom se, baš kao na oproštajnoj utakmici u oktobru 2001. godine, ponovo orilo “Piksi, Piksi!”. Sedamnaest godina kasnije, Piksi se vratio na mesto uspeha, tamo gde je sve počelo, da pozdravi i ohrabri mlade talente i buduće fudbalske zvezde.

“Drago mi je da vas vidim! Uživajte i fudbalu i trenirajte svaki dan. Pored toga učite školu i budite dobri prema roditeljima. Pa da vas jednog dana gledamo ovde kako igrate.” obratio se Piksi igračima i njihovim navijačima a potom ih upitao da li svi navijaju za Radnički, na šta su, barem oni iz Niša, odgovorili potvrdno.

Piksi je od kluba na poklon dobio simboličan dres.

Na našem portalu uskoro ćete moći da pročitate šta je Piksi rekao o aktuelnim dešavanjima u klubu sa Čaira.


18 godina od najveće fudbalske tragedije u Nišu

Nakon obraćanja učesnicima i prisutnima na stadionu Čair, Dragan Stojković i porodica Krstić, zajedno sa predstavnicima kluba i aktuelnim kapitenom Aleksandrom Jovanovićem, preselili su se na pomoćni teren gde su položili cveće i zapalili sveće u pomen Ivanu Krstiću koji je svoj život ostavio upravo na tom mestu.

Podsećamo, 29.maja 2000. godine na veštačkoj travi pomoćnog terena Čaira, tada 20-godišnji Ivan Krstić-Beli, vanserijski fudbalski talenat, poginuo je nakon groma koji je udario negde na terenu i ugasio jednu karijeru u usponu.

 

Kako se ove godine navršava 18 godina od te velike tragedije koja je zadesila niški i čitav jugoslovenski fudbal, Omladinska škola Radničkog, koja i nosi Belijevo njegovo ime, na čelu sa direktorom Dejanom Stojanovićem, organizovala je memorijalni turnir u njegovu čast.

Ivanov sin i naslednik u dresu Radničkog, koji je takođe poneo njegovo ime, izrazio je želju da njegovi saigrači upoznaju Piksija, a legendarni fudbaler je, kao i svima na jučerašnjem turniru, izašao u susret.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com