Merošina

Nastavljena izgradnja Doma Mesne zajednice Merošina

Građani i Savet Mesne zajednice Merošina organizovali su se i pokrenuli nastavak izgradnje doma. Materijal za gradnju obezbedila je lokalna samouprava a izvođači radova su sami meštani. Ovo je treći pokušaj da se Dom izgradi, jer u prethodnim pokušajima nije bilo ni volje ni sredstava da bude izgrađen.

Mesna zajednica Merošina je među onim mesnim zajednicama koje nemaju svoje prostorije i potreba za ovakvim prostorom postoji još od osnivanja opštine.

Tačno je da u Merošini postoje i Dom kulture i mnoge druge kancelarije, pa se stiče neispravan utisak da građani Merošine imaju sve uslove. Ti objekti su opštinski i recimo, za zbor građana mi smo morali da iznajmljujemo prostor ili da isti održavamo pod vedrim nebom“-kaže Dejan Mitić predsednik saveta Mesne zajednice Merošina.

Pomoć u izgradnji pružila je lokalna samouprava obezbedivši materijal za gradnju, dok građevinske radove izvode sami meštani.

Dejan Mitić predsednik MZ Merošina

Organizovali smo se da konačno završimo ovaj naš prostor, koji smo u više navrata počinjali i nikako da stignemo makar do ploče. Ovoga puta postoji i volja lokalne samouprave i meštana da konačno izgradimo prostor koji bi bio u službi svih građana MZ Merošina“-dodaje Mitić.

Građevinski radovi počeli su sa prvim lepim danima, a Mitić se nada da će, ako se nastavi ovom dinamikom, grubi građevinski radovi biti završeni do kraja meseca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com