Zdravlje

Klinici za ginekologiju potrebni inkubatori za bebe

Primarni cilj biće obnavljanje opreme na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, kaže rukovidlac ove klinike docent dr Dejan Mitić, a što je direktor ove zdravstvene ustanove profesor dr Zoran Perišić u više navrata takođe istako.

Na spisku neophodne oprema potrebne ovoj Klinici nalaze se i inkubatori za bebe. Oni su neophodni i Dečijoj internoj klinici ali i u okviru programa vantelesne oplodnje.

“Većina opreme koja je sada na Klinici je za zamenu. U svesrdnu pomoć generalnog direktora UKC Niš profesora dr Zorana Perišića koji je više puta izjavljivao da je primarni cilj opremiti Kliniku za ginekologiju, akušerstvo i Dečiju internu kako bi smo dobili bolje uslove za lečenje pacijenata, ovaj problem će biti rešen jer je pred nama nabavvljanje opreme”, kaže dr Dejen Mitić.

On ističe da su potrebni inkubatori za bebe na Dečijoj internoj klinici i na Klinici za ginekologiju,ali i inkubatori koji su potrebni kod vantelesne oplodnje.

Dr Dejan Mitić dodaje da se na Klinici poštuju sve epidemiološke mere.

“Imamo Kovid centar gde primamo trudnice koje su pozitivne ili sa simptomima a imamo i operacionu kovid salu tako da niko ne treba da brine šta će se desiti sa trudnicama koje su pozitivne. U Kovid centru imamo trenutno četiri porodilje”, kaže Mitić.

Od marta meseca, zbog epidemiološke situacije zabranjene su posete, a sve informacije očevi i rodbina mogu dobiti u prizemlju Klinike od medicinskog osoblja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com