Društvo

Ovo je talenat! Njegova umetnička dela oduševljavaju Nišlije (VIDEO)

Gotovo da nema Nišlije koji je prošao Obrenovićevom ulicom, a da ne zastane kada vidi dvadesetdvogodišnjeg Stefana Pejčića, momka iz Zaječara i njegov neverovatan talenat. Stefan se bavi uličnim crtanem, a upravo su tehnika i brzina njegovog slikanja zaslužni za to što mnoge prolaznike ostavi bez daha.

Stefan kaže da se strast za crtanjem kod njega pojavila na početku srednje škole. Stalno je po nešto crtao na časovima i tada je shvatio da ga to ispunjava i privlači.

“Nisam isao u umetničku školu, tako da je najverovatnije reč o talentu koji sam nadogradio neprestanim radom i vežbanjem. Počeo sam sa crtanjem grafita kada sam se prvi put susreo sa sprejevima. Po prestanku crtanja grafita počeo sam sa oslikavanjem dečijih soba motivima iz crtanih filmova. Time se i sada bavim, kao i oslikavanjem raznih murala”, kaže Stefan Niškim Vestima.

Imao je želju za otkrivanjem neke nove tehnike. Kada je upoznao momka koji se bavi uličnim crtanjem, taj vid umetnosti ga je zainteresovao i poželeo je da se oproba u tome.

“Kada sam probao, shvatio sam da je “Spray art” ono što me najviše ispunjava. Primetio sam da je ljudima moj rad interesantan i da sa oduševljenjem prate ono sto radim. Naravno, ima i onih koji smatraju da je to isuviše jednostavno, ali prihvatam svačije misljenje”, ističe Stefan.

stefan2

Ovaj momak iz Zaječara objašnjava da je ono što karakteriše ovaj vid crtanja brzina koja je neophodna da slika ispadne što kvalitetnija.

“Upravo je brzina mog crtanja ta koja oduševljava prolaznike. Za one koji nisu upoznati ova tehnika se naziva ,, Spray art”.

Dva minuta. Video nije ubrzan!

Stefan se “Sprey art” tehnikom bavi dve godine. Prodaje slike po simboličnoj ceni zato što je, kako kaže, svestan da živimo u besparici, a sa druge strane želi da svako sebi može da priušti njegovu sliku.

“Ovo je nešto što ja radim iz ljubavi. Kada vidite oko sebe masu ljudi, čujete gomilu aplauza i decu koja ne skidaju osmeh sa lica, što je meni posebno drago, onda shvatite da se taj posao isplati.”, skromno je rekao Stefan.

Kaže da nije crtao u mnogo gradova, ali mu je to svakako želja. Uzor mu je Porfirio Jimenez i njegov rad stalno prati. Ipak kaže:

“Nisam imao nikog ko me je učio ovoj tehnici, samouk sam.”

Interesantno je i to da na ulici gde slika stoji i kutija na kojoj piše “za sokić”.

“Veliki broj ljudi želi simbolično da nagradi moj rad, s obzirom da ne pijem alkohol otuda ideja da napravim kutiju ,,za sokic”.

Stefan Pejčić je i veliki ljubitelj eksremnih sportova, tri godine je vozio skejt, a sada vozi snowboard, za koji kaže da je njegova druga ljubav. Voli i planinarenje.

stefan3

Stefan se zahvalio svim ljudima koji cene njegov rad i podržavaju ga, a posebno kaže svom bratu blizancu Nemanji i svojoj porodici, kao i drugovima i drugaricama koji mi stalno izlaze u susret .

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com