Društvo

Sjajni rezultati u kvizu za učenice niške škole

Ekipa Eko škole OŠ „Branko Miljković“ iz Niša osvojila je treće mesto u onlajn kvizu koji su organizovali Nevladina organizacija „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“ i kompanija Vip mobile. „Eko-kviz“ za decu, jedna je od mnogobrojnih aktivnosti u okviru međunarodnog projekta „Eko-škole“ koji se sprovodi širom Srbije.Učenici škola obuhvaćenih projektom imali su već priliku da testiraju svoje znanje iz oblasti ekologije, zaštite životne sredine i održivog razvoja rešavanjem onlajn kviza, a najboljih 15 se kvalifikovalo za finale koje se održalo 24.februara u Beogradu, u prostorijama Savremene gimnazije na Vračaru.

skolaTročlanu ekipu Eko škole OŠ „Branko Miljković“ u Nišu, predvođene nastavnicom biologije Danijelom Novaković, činile su učenice: Sara Keler 6/3, Anja Zdravković 7/2 i Maša Stojanović 8/2 koje su pokazale izvanredno znanje dajući odgovor na 30 postavljenih pitanja u što kraćem vremenskom roku i osvojile treće mesto.

Učenice su nagrađene nagradama koje je obezbedila kompanija Vip mobile.

Ovaj kviz je aktivnost u okviru međunarodnog programa „Eko-škole“, koji u Srbiji sprovodi strukovno udruženje „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“, namenjen je učenicima 6., 7., i 8. razreda osnovnih škola koje su uključene u međunarodni program Eko-škole, podržan od strane kompanije Vip mobile u okviru svog dugogodišnjeg projekta „Vip ekomotivacija“. Ovaj projekat ima za cilj da deci i mladima od predškolskog do visokoškolskog uzrasta širom Srbije omogući da razviju i jačaju svest o značaju očuvanja životne sredine kroz učešće u različitim aktivnostima poput obeležavanja značajnih eko-datuma, organizacije predavanja i radionica, uređenja školskog dvorišta i izgradnje eko-bašti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com