Kultura

Raspisan 10 literarni konkurs „Brankovo pero“

U godini u kojoj se obeležava 50 godina postojanje škole sa njegovim imenom, 60 godina od smrti Branka Miljkovića raspisan je 10. literarni konkusr „Brankovo pero“.

Na konkursu mogu učestvovati učenici osnovnih škola, podeljeni u dve kategorije, od I do IV razreda sa temom  “Biljke! Izmišljam im imena da žive sa mnom, poklanjam im vrt” i učenici  od V do VIII razreda sa temom “Pustite me da govorim vodi. Da govorim zemlji. I ptici koja živi od vazduha”.

„Konkurs  je konstituisan sa ciljem da se setimo pesnika čije ime škola nosi.  Miljković je pevao „Sve smrti ovoga sveta ubiti me neće“, ovaj konkusr potvrđuje da ga nisu ubile i da se svakog 29. januara Miljković ponovo rađa kroz teme koje su stihovi iz njegovih pesama“, kaže koordinator konkursa, bibliotekar Dragana Pešić Glavašević.

Svi radovi moraju sadržati sledeće podatke o učeniku, ime, prezime, razred i odeljenje učenika, naziv i adresu škole,  ime i prezime predmetnog nastavnika, kontakt telefon i mejl adresu škole.

Radove slati nepotpisane, otkucane u 3 primerka. U posebnoj, pratećoj koverti uneti sve tražene podatke o autoru i sve zajedno poslati (zalepljeno) u jednoj koveri do 15.februara 2021. godine na adresu OŠ „Branko Miljković” (Za literarni konkurs) Ul. LJubomira Nikolića 3, 18000 Niš. Radovi će biti šifrirani, a zatim pregledani.

Žiri sastavljen od kulturnih stvaralaca grada Niša pregledaće radove i na Dan škole, Dan svetske poezije, 21. marta 2021. god. biće uručen nagrade. Prva nagrada je „Brankovo pero” – za obe kategorije, druga  knjige , a treća diplome i pohvalnice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com