Obrazovanje

Branko Miljković pozdravlja đake svojim stihovima

Od danas sa zida škole ‚‚Branko Miljković‚‚ u Nišu učenike dočekuje sam pesnik čiji se lik nalazi na tek oslikanom muralu i rečima „Ne povredite zemlju, ne dirajte vazduh, ne posvađajte me sa vatrom, pustite me da koračam, prema sebi kao prema svom cilju.“ Mural je ideja direktorke škole Tijane Ranđelović i rad akademskog slikara Save Mišića.

Inače, ova niška osnovna škola je jedina škola u Srbiji koja nisi ime našeg istaknutog pesnika poreklom iz Niša.

Foto: V.P.

‚‚Naša škola je jedima škola u Srbiji koja nosi ime Branka Miljkovića i ovo je jedan od načina, ne samo da oplemenimo fasadu škole, već i da se odužimo velikom pesniku i približimo ga svojim učenicima i ostalim građanima budući da se mural nalazi na zidu koji se vidi sa ulice. Na muralu su ispisani i stihovi koji svima mogu da nam budu na nauk kako se treba ponašati u životu, kojim ciljevima treba težeti, kako se odnositi prema prirodi, prema svemu što nas okružuje posebno u ovo teško vreme. Pred očima moramo da imamo stalno Branka i njegove stihove, pre svega zbog dece, da oni znaju da cenimo pesnika i da škola nije slučajno ponela njegovo ime“, kaže Tijana Ranđelovuć.

Ona dodaje da im je puno u svemu pomogo i umetnik Sava Mišić koji je i sam prosvetni radnik i koji zna kako treba da izgleda okolina škole, prostor u kome deca borave.

Direktorka Tijana Ranđelović je bila i pokretač otvaranja Brankovog kutka u OŠ ‚‚Branko Miljković“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com