Društvo

Grčka i do 50 odsto skuplja

Ako je suditi o standardu Nišlija po tome koliko putuju, reklo bi se da savako od nas ipak ima nešto para. Aranžmani za letovanja počeli su da se prodaju još od septembra prošle godine, a mnogo je više onih koji su već odlučili gde će na odmor i počeli da uplaćuju aranžmane na rate, kažu u niškim turističkim agencijama.

Prognoze su da će najpopularnija destinacija i ove sezone biti Grčka, Crna Gora polako se vraća na turističko tržište.

„Ovome može biti razlog to što u Tursku, Egipat i Tunis retko ko želi da putuje zbog nestabilne političke situacije i terorističkih napada. Grci su to iskoristili pa su aranžmani u odnosu na prošlu godinu i do 50 odsto skuplji, makar za sada“, kažu za Niške Vesti u turističkoj agenciji Halo travel.

Ipak, to nije odvratilo Nišlije od sunčanja na grčkim plažama. Prolećna putovanja takođe su atraktivnija ove godine koja su raznovrsnija zahvaljujući redovnim letovima sa niškog aerodroma za Malme i Bazel.12784362 10209034950977211 305670808 n

„Sada je moguće da za male pare obiđete i neku od Skandinavskih zemalja zahvaljujući jeftinim letovima, a očekujemo da će uskoro iz Niša moći da se leti za još neku destinaciju“ kažu u niškoj agenciji.

Iako nije bilo većih nepravilnosti, putnici se uglavnom žale na manjak komfora ili na to da je smeštaj predaleko od plaže, kažu u Turističkoj inspekciji.

“Bez obzira na to kada uplatite aranžman i koliko vas košta, agencije moraju da ispoštuju uslove koje su dale u brošurama”, kaže načelnica Turističke inspekcije Dragica Radović za Niške Vesti.

U agencijama pak kažu da se putnici često i neosnovano žale – na komarce ili loše vremenske prilike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com