Kolumna

Zapuši nos i glasaj…

Ovih meseci talasi netrpeljivosti i destrukcije zapljusnuli su društvene mreže, čini mi se više nego ikada ranije. Mesta na kojima su se skupljali prijatelji koje je život razvejao i obnavljala stara prijateljstva postala su zbirština mržnje i netrpeljivosti prema vladajućem političkom establišmentu. Podele za i protiv Putina (pri čemu je neuporedivo veći broj onih koji su za), opravdavanje bilo kog sredstva koje će jedne diktatore zameniti drugim, bez obzira koji dres nose i za koga igraju, delovalo je na mene pogubno.Nisam hteo da se vraćam, čak ni delićem svog bića, u 2000.tu godinu koja je svakako jedna od najvećih prevara novije srpske istorije.

Da se podsetimo: tadašnju Demokratsku opoziciju Srbije, koaliciju od osamnaest različitih političkih organizacija, napravljenu intervencijom i novcem stranog kapitala, objedinjavao je jedan jedini zajednički imenitelj – rušenje Slobodana Miloševića i tadašnje vlasti. Uz dosta spinovanja i korišćenja iskrenog poverenja svojih birača, DOS je uspeo da pobedi i osvoji vlast. Posle ne dugo vremena ispostavilo se da je svako želeo parče svog feuda, da su najmanje stranke najviše ucenjivale i da je bilo ništa prirodnije nego da sve blago otkliza u haos i još veću dubiozu. Bez jasne koncepcije šta uraditi za birače kada se dođe na vlast, vremenom je počelo da se radi protiv birača koji su DOS doveli na vlast. Tako je već 2003. opoziciona SRS skoro bila na izborima kao i celi DOS a već u narednoj vlasti učestvovao je i SPS…

2003

Rezultati parlamentarnih izbora 2003.

2007

Rezultati parlamentarnih izbora 2007.

Promene na isto,reklo bi se.

Posle šesnaest godina lomatanja levo-desno, napred – nazad, bez ikakvog opipljivog napretka opet smo tu gde smo, u očaju devedesetih. I opet me sada neko laže, predlažući onu verziju “ ZAPUŠI NOS I GLASAJ ZA DOS“. Neka,hvala. Filozofija “izabrati od dva zla manje“ (koja je prilično upitna) do ovde nas je i doterala.

NAĆU DA GLASAM ZA DOS DA BIH ZAPUŠIO NOS.

Izvor: https://nebojsaozimic.wordpress.com/2016/02/01/zapusi-nos-i-glasaj/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com