Sport

Konstantin dočekuje ekipu Beovuka

Košarkaška liga Srbije nastavlja se utakmicama 15. kola, a niški Konstantin će danas u prvom meču u ovoj godini dočekati ekipu Beovuka.

Konstantin koji se nalazi na drugom mestu na tabeli sa skorom 11-3, u ovom duelu će biti znatno oslabljen. Zbog suspenzije će izostati Tasić i Vitković, roviti Stojačić je pod velikim znakom pitanja, a suspendovan je i trener Marko Cvetković.

–Bićemo, svakako, na velikom iskušenju, jer utakmicu dočekujemo bez veoma bitnih igrača, što će nam otežati posao u nameri da godinu započnemo pobedom. Sa druge strane, Beovuk je kao novajlija u ligi, stekao iskustvo u ovih nekoliko meseci takmičenja i sigurno je da im, i sa te strane gledano, rastu ambicije pred dolazak u Čair. Zbog svega navedenog, sigurno je da bi nam veoma značila podrška publike i zbog toga pozivam navijače da dođu u što većem broju i pomognu nam da drugi deo sezone započnemo na najbolji mogući način – kaže plejmejker niškog tima Vladimir Veličković.

Trener Cvetković dodaje:

–Ušli smo u novu kalendarsku godinu sa velikim hendikepom, ali sa nesmanjenim ambicijama da pružimo što bolje partije. Situacija je takva kakva jeste, ali pokazali smo i ove i prethodnih sezona da, popularno rečeno, “obaramo kvote”. Što se mog izostanka tiče i pripreme Marka Jovanovića da vodi ekipu, jasno je da akcenat moramo staviti pre svega na dobar pristup i da na taj način nadomestimo izostanak klasične “četvorke”. Moraćemo da na tim pozicijama koristimo i Gudžića i Savića, da igramo sa “malom” petorkom i nadam se da velikom borbenošću i pameću možemo da nadoknadimo nedostatak visine. Šansu će dobiti mlađi igrači, nadam se da će je i iskoristiti. Nema potrebe za bilo kakvom nervozom, nemamo neki preveliki pritisak ni imperativ pobede, jer smo napravili sasvim dobru zalihu u prvom delu prvenstva. Opet, verujem da ćemo uspeti da dobijemo utakmicu, a u tom nastojanju svakako će nam značiti pomoć publike i nadam se da su se Nišlije uželele košarke i da će nas u jednom respektabilnom broju bodriti u ovoj utakmici – rekao je Cvetković

Beovuk ima šest pobeda i osam poraza i trenutno je na desetoj poziciji. U prvom delu sezone Nišlije su savladale Beovuk sa 86:75.

Utakmica u niškoj hali Čair zakazana je za 20 sati, a ulaz je slobodan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com