Društvo

OBAVEZA: Čišćenje snega ispred lokala i zgrada

Obaveza Nišlija da uklone sneg i led ispred svojih kuća, stambenih zgrada i lokala, piše u Odredbi o komunalnom redu Grada posebno istaknuto u članovima od 32. do 37. Pitanje je – Koliko njih u gradu poštuju ovu odluku?

Prema gradskoj Odluci o komunalnom redu, vlasnici lokala dužni su da očiste sneg i led u širini do 5 metara ispred svojih lokala, dok su za čišćenje ispred ulaza u zgrade odgovorne skupštine stanara. Obaveza Nišlija je i da pepelom i solju posipaju trotoare i prilaze svojim objektima.

Screenshot 6“Sa krova i drugih spoljnih delova zgrade koja se graniči sa javnom saobraćajnom površinom ili saobraćajnom površinom u javnom korišćenju, vlasnik, odnosno korisnik zgrade dužan je da uklanja ledenice radi sprečavanja i otklanjanja opasnosti za život i zdravlje ljudi i bezbednosti dobara i okoline.” piše u Odluci o komunalnom redu.

Za kršenje ove odredbe Grada slede kazne. Za neočišćen sneg ispred kuće ili zgrade kazna je 5.000 dinara, dok bi oni koji nisu očistili sneg ispred svog lokala ili druge poslovne prostorije, mogli da plate kaznu i do 50.000 dinara.

Screenshot 4

Odlukom o komunalnom redu propisano je da javne površine, odnosno parkove, trgove, stajališta javnog prevoza, pešačke zone, trotoare šire od 5 metara i javna stepeništa čiste nadležna komunalna preduzeća.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com