Hronika

Nišliji za pokušaj ubistva sud izrekao meru psihijatrijskog lečenja

Nišliji Jovanu Nikoliću (42) izrečena je mera bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi zbog pokušaja teškog ubistva svoje 22 godine starije emotivne partnerke S.S. koje je počinio u neuračunljivom stanju.

Prema navodima tužilaštva Jovan je ženu sa kojom je bio u emotivnoj vezi 24. septembra prošle godine, pozvao da dođe u njegovu kuću u Knjaževačkoj ulici.

“Sačekao je u dvorištu, zajedno su se popeli na drugi sprat da bi joj navodno pokazao raspored prostorija.Zatim je pozvao da uđe u jednu sobu rekavši „da je iza vrata čeka veliko iznenađenje“. Kada je ona rekla da je red da domaćin prvi uđe, on joj je kazao da ona treba da bude prva, zbog iznenađenja.Kada se uhvatila za kvaku, stavio joj je levu ruku preko čela a desnom u kojoj je držao kuhinjski nož sa oštricom dugom 16 centimetara , prerezao joj vrat. Žena se istrgla, krenula ka izlazu ali je on povukao ka unutrašnjosti kuće.Uspela je da mu istrgne nož, borili su se oko njega, ona je uspela da ga odgurne i potrčala niz stepenice dozivajući u pomoć.On je vukao nazad da bi je tek u dvorištu pustio, nakon čega je oštećena istrčala na ulicu gde joj je pomoć pružila jedna žena“, navodi se između ostalog u predlogu za izricanje mere bezbednosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com