Sport

Sedam medalja za “Nais“

Za sportsko rekreativno udruženje osoba sa invaliditetom „Nais“, ovaj vikend bio je veoma uspešan. Sa prvog Međunarodnog plivačkog takmičenja u Kragujevcu, plivači kluba osvojili su šest medalja, a na ekipnom državnom stonoteniserskom prvenstvu osoba sa invaliditetom u Zrenjaninu – jednu.

Pravo nastupa na Međunarodnom plivačkom takmičenju u Kragujevcu imale su i osobe sa invaliditetom i one koje nemaju invaliditet. Učestvovalo je dve stotine pedest takmičara iz Srbije, Bosne i Crne Gore.

Za SRU “Nais” nastupili su Ljubinko Veličković, Nikola Ljubisavljević, Aleksandar Dinić i Andrijana Conjić i svi su u Niš doneli medalje.

Ljubinko Veličković je u trci na 50 metara izborio treće mesto i bronzanu medalju, a Aleksandar Dinić je na 50 metara dobio srebro.

Nikola Ljubisavljević i Andrijana Čonjić bili su najbolji u dve trke: Nikola je dobio zlato u trci na 50 metara, a na 100 metara je stigao drugi, dok je Andrijana osvojila zlato na 100 , a srebro na 50 metara.

Trener ekipe plivača kluba “Nais”, Marija Damnjanović, za Niške Vesti kaže da je veoma zadovoljna rezultatima u Kragujevcu i da je ovo najuspešnija godina za klub.

“Posle takmičenja u Kragujevcu, nastavićemo sa intenzivnim treninzima, jer nas očekuje najveće evropsko takmičenje osoba sa invaliditetom koje se svake godine u februaru održava u Malemeu u Švedskoj. Na ovom takmičenju “Nais” već godinama postiže odlične rezultate, pa se nadamo da će tako biti i u buduće”, kazala je Damnjanović.

Stonoteniserska ekipa kluba “Nais” bila je uspešna i na državnom prvenstvu u stonom tenisu osoba sa invaliditetom, koje je održano u Zrenjaninu. Bojan Stamenković i Nebojša Ilić osvojili su treće mesto i bronzanu medalju.BOJAN

Prvo mesto zauzela je ekipa kluba “Spin” iz Novog Sada koja u svojim redovima ima bronzanog sa Paraolimpijskih igara u Riju, Mitra Palikuću. Drugo mesto je osvojila ekipa “K2” iz Zrenjanina koja je takođe imala svog predstavnika na Paraolimpijskim igrama.

“Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatom i igrom naših stonotenisera. Naporno su trenirali i rezultat je došao”, kazao je trener Nišlija, Miloš Milenković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com