Društvo

Računi za grejanje ostaju isti, Nišlije ne isključujte se sa Toplane

Iako je cena gasa porasla, računi za grejanje ostaće isti kao i prethodnog meseca, rekao je posle sastanka sa ministrom rudarstva i energetike, gradonačelnik Niša, Darko Bulatović. Ministaru Aleksandru Antiću su predočeni su i problemi sa žiteljima romskog naselja Crvena zvezda, koji već dva meseca nemaju struju, i dogovoreno je da se u narednih nekoliko dana pronađe model rešenja kako bi Romi dočekali zimu u toplim i osvetljenim stanovima.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sastao se sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem i razgovarao o rešavanju gradskih problema za koje će pomoć resornog ministarstva biti neophodna.

Dogovoreno je da se u narednih nekoliko dana susretnu ministar Antić, gradonačelnik Bulatović i direktora EPS-a Grčić, kako bi se rešio problem Roma u naselju Crvena zvezda, kojima je zbog neplaćenih računa isključena električna energije.

„Cilj je da pronađemo modalitet da ovi građani dočekaju zimu u toplim i osvetljenim stanovima, uz način nalaženja reprograma koji će oni moći da podnesu“, istakao je Bulatović.

Ministar Antić je poručio da će Ministarstvo rudarstva i energetike pružiti pomoć Gradu kako bi se opremile radne zone, naročito radna zona Lozni kalem i radna zona Zapad. Cilj je, kako je rekao, da se zemljište potpuno opremi i stavi u funkciju razvoja Grada.

Na sastanku je bilo reči i o nizu projekata koje će Grad dostaviti ministarstvu, posebno kada je reč o projektu iskorišćenja geotermalnih voda.

„Jug Srbje je uvek davao najviše za Srbiju i uvek mu se tako malo vraća, pa je sada došlo vreme da država promeni taj odnos prema ovom delu Srbije. Energetski sektor je ključan za privrredni rast i razvoj. U plan Elektroprivrede Srbije ubacićemo sva investiciona pitanja koja su neophodna za nove investicije i nove fabrike u Nišu i okolini“, rekao je u Gradskoj kući, ministar Antić.

Toplana Jug

Posle sastanka gradonačelnik Niša i ministar rudarstva i energetike obišli su toplanu „Jug“, koja je prema rečima Bulatovića, počela da radi u predviđenom periodu i poručio još jednom da neće biti poskupljenja grejanja, iako je cena gasa porasla.

„Dva puta se cena smanjila od kada sam ja ovde, ni reč se o tome nije progovorilo. Nijednom se cena nije povećala, pa i kada je bilo uslova za to. Jedno 106 puta sam kazao da povećanja cene neće biti“, kaže gradončalnik Niša Darko Bulatović.

Ministar Antić apelovao je na Nišlije da se ne isključuju sa daljinskog grejanja, jer plaćaju, kaže najnižu cenu u državi i da cena struje neće dugo biti ovako povoljna za grejanje.

„Građani treba da znaju, ako izuzmemo nespretne aktivnosti prethodnog rukovodstva „Toplane“ prilikom prelaska na sistem naplate po utrošku, niške toplane su se dovele u okvir uredbe koje propisuje ministarstvo, a kojom se definiše način pružanja tih usluga. Sa druge strane, grejanje u Nišu je jedno od najjeftinijih u Srbiji. Cena električne energije neće doveka biti ovako primamljiva za grejanje i pozivam građane da sa svojom toplanom nađu zajednički jezik i ostanu u sistemu daljinskog grejanja, jer je to najsplatljivije na duge staze “, dodao je ministar Antić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com