Društvo

Udovičić: Mladi mogu da rade i žive u Nišu

Više od 50 odsto mladih koji su kreativno delovali uz pomoć niškog „Deli“ centra osnovalo je svoje kompanije, zaposlilo mlade ljude bez posla i time dalo poruku generacijama da život u Nišu ima smisla, rekao je prilikom obilaska ovog centra, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Posle godinu dana rada „Deli“ centra u Nišu, ministar Udovičić sastao se sa mladim preduzetnicima koji beleže dobre rezultate poslovanja.

„Snovi jesu mogući da se ostvare i mladi ne smeju da odustanu od svojih principa, ciljeva i svojih snova. Upravo „Deli“ centar pokazuje da se posle godinu dana poslovanja i prihvatanja nove generacije mladih preduzetnika može ostvariti ogroman rezultat. U svetu se smatra uspešnim konceptom kada 20 odsto mladih izađu iz ovakvih prostora i osnuju svoje kompanije. Ovde je 50 odsto mladih posle godinu dana izašlo iz „Deli-ja“ i osnovalo svoje kompanije, zaposlilo nove mlade ljude. Samim tim je data jasna poruka mladim generacijama da život i budućnost mogu da zasnuju u svojim selima i opštinama i ne mora da razmišljaju o napuštanju svojih gradova“, rekao je ministar Udovičić.

Ministarstvo omladine i sporta je za ovaj projekat 2015. godine, u okviru Javnog poziva za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade, izdvojilo 2,3 miliona dinara, a projekat DELI centar u Nišu realizuje Udruženje Proaktiv.

Vanja Udovicic

Ovaj centar omogućava mladima da sačuvaju i ojačaju svoj biznis upravo kroz smanjenje troškova, ali i da ih kroz različite vrste podrške pripremi za predstojeće izazove u vođenju firmi.

„Pokazalo se da je ovaj koncept dobar na kome ćemo i dalje raditi i koji podrazumeva podršku mladim ljudima u Nišu da ostanu i rade u svojim mestima i da unaprede svoje male firme. Nadam se će uz Deli centar prerasti u velike kompanije iz Niša“, rekao je Ivan Topalović iz Udruženja Proaktiv.

Mladima ili stanarima ovog centra od prvog dana im je dostupna oprema za poslovanje, konferencijska sala i sala za reprezentacije.

Deli CENTAR

 Više od 1.000 mladih mesečno prođe kroz razne programe i događaje organizovane u „Deli“ centru , a trenutno je u ovom prostoru smešteno 12 stanara koji su osnovali svoje firme, tri praktikanta i četiri zaposlena u novim firmama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com