Društvo

Udovičić obećao veći iznos na studentskom čeku sledeće godine

U svečanoj sali Univerziteta u Nišu,  ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, uručio je stipendije najboljim studentima. Od ukupno 1500 stipendija u Srbiji u iznosu od 30.000 dinara mesečno, njih 228 studenata sa svih niških fakulteta primilo je sudentski ček.

 

Foto: J.M.
Marija Djordjevic, studentkinja Medicinskog fakulteta

“Na šestoj sam godini Medicinskog fakulteta, prosek mi je 10.0.  Ova stipendija će da mi pomogne mnogo u daljem radu, pošto planiram da upišem doktorske studije i da nastavim da se ovde obrazujem. Nadam se da ću da dobijem posao u Srbiji”, rekla je za Niške vesti, Marija Đorđević, studentkinja Medicinskog fakulteta.

Uzbuđenje nije mogao da sakrije ni  stipendista Mihajlo sa fakulteta Umetnosti.

Foto: J.M.
Ministar Vanja Udovic i stipendista Mihajlo Dasic

“Student  sam završne godine fakulteta Umetnosti  u Nišu sa prosekom 10.00 odsek klasična gitara. Ova nagrada mi je veoma značajna i otvara mnoge mogućnosti kada su u pitanju razne radionice, takmičenja i seminara. Nakon osnovih studija, planiram da upišem master u Nišu, takav je plan za sada”, izjavio je Mihajlo Dašić.

Ministar je ponosno rekao da mu je čast da dodeli stipendiju lično svakom studentu i na taj način poslati snažnu poruku kako se rad i trud i te kako isplati, jer je i sam kao student bio nagrađivan.

“Uvek volim da dođem i lično uručim stipendije da bi se zahvalio studentima i da se se ne pravi razlika između istoka, zapada, severa i juga naše Srbije. Naredne godine ćemo ići u tendenciju povećanja  broja stipendija, ali i iznosa istih”, rekao je Udovičić.

Ove godine za deset posto vise, 228 najboljih medju najboljima dobija finansijsku podršku od 30. 000 dinara mesečno narednih deset meseci,  dodao je.

Foto: Vanja Udovičić, ministar

Kao jedan od domaćina, rektor Univerziteta kaže da se najbolje brinu o Srbiji mladi ljudi znanjem.

Foto: prof. dr Dragan Antić, rektor Univerziteta u Nišu

“Siguran sam da kad vi budete na pozicijama i u poziciji da odlučujete i gradite ovu zemlju, doprinećete značajan doprinos i na taj nacin brinete o Srbiji” , Rektor niskog Univerziteta, Prof. dr Dragan Antić.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com