Sport

Niška streljana puštena u probni rad; Udovičić: Niš može da se pohvali prelepim sportskim objektom

Niška streljana počela je sa probnim radom. Streljanu su obišli gradonačelnik Niša Darko Bulatović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je istakao da Niš može da se pohvali jednim prelepim sportskim objektom koji će biti u najboljem interesu svih građana Niša.

 

 

“Prvenstvena namena ove sale jeste da se pomogne i školskom sportu, da najmlađi strelci imaju najbolje uslove da se bave streljaštvom, a onda i u nekim narednim koracima da se održe i nacionalna i međunarodna takmičenja”, rekao je Udovičić.

On je istakao da Niš može da se pohvali najmodernijim objektom za razvoj ovog sporta.

“Ovaj objekat je i u potpunosti opremljen i za sport osoba sa invaliditetom, gledamo ravnopravno i ravnomerno na sve građane i želimo da svima omogućimo iste uslove za  bavljenje sportom”, kazao je Udovičić.

Što se tiče planova za niški spot, minsitar omladine i sporta poručio je da je do kraja 2025. u planu da se mnogi sportski infrastrukturni objekti opreme, da se rekonstruišu, izgrade novi.

“Izaći ćemo i sa jasnim planom, od završetka stadiona i unapređenja i ostalih objekata, bazena. Jedan od glavnih prioriteta jeste unapređenje i položaj sportista koji se bave vodenim sportovima. Na opredeljenje gradonačelnika u prethodnom periodu i njegovom mandatu da se već tri godine iz budžeta odvaja preko 7% za sport, pokazuje spremnost koliko grad učestvuje i pomaže sportu i kroz stipendije i kroz omogućavanje da imaju ovakve uslove”, poručio je Udovičić.

Foto: P. V.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kazao je da je Grad, zajedno sa Vladom Republike Srbije, dao doprinos da jedan sportski sadržaj, koji je nedostajao i našem gradu i jugu zemlje, može da živi.

“Od školskog, rekreativnog do takmičarskog, svi uslovi su ispunjeni. Streljana je puštena u probni rad, ispunjava sve uslove koje postupak pribavljanja kodumentacije, koja je neophodna za upotrebnu dozvolu, tako da su se stekli svi uslovi da sve može da se odvija na bezbedan način i u skladu sa svim procedurama”, izjavio je gradonačelnik Bulatović.

On je dodao da je ukupna vrednost radova bila 108 miliona dinara.

Foto: P. V.

Lidija Mihajlović, naša proslavljena reprezentativka u streljaštvu, poručila je da je ovo ispunjenje njenog sna.

“Ja jesam stvarno srećna i zadovoljna i u svoje ime i u ime svih sportista i mojih saradnika. Ovo je velelepan objekat, probali smo, svi su prezadovoljni. Reprezentativci i vrhunski sportisti izrazili su želju da dođu ovde na pripreme”, kazala je Mihajlović.

Jedna od onih koji su isprobali novu streljanu je Lara Canić iz Niša, 17-godišnja reprezentativka.

“Uslovi su savršeni, ovo je vazdušno strelište i mogu da kažem da može da služi za pripremu reprezentativaca. Mnogo je bolja nego uslovi u kojima smo bili pre izgradnje ove streljanje. Ovo je velika stvar za jug Srbije, jer je ovo jedina ovakva streljana”, rekla je Canić.

Nakon obilaska streljane ministar Udovičić podelio je sportsku opremu fudbalskim klubovima iz niških opština.

Foto: P. V.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com