Sport

Vardar-Radnički: Prijateljski, u svakom smislu

Vardar i Radnički odigrali lepu utakmicu, u kojoj su oba trenera isprobala sve igrače na raspolaganju, a baš kao i prethodna dva susreta, završeno je rezultatom 1:1.

U prijateljskom meču starih rivala još iz vremena Jugoslavije, Vardar i Radnički igrali su u Skoplju 1:1. Bio je to meč u kojem su i Goce Sedloski i Milan Rastavac proverili veliki broj igrača, imaju više razloga za zadovoljstvo, nego za kritiku, a oba tima bila su nekompletna, s tim što je u skopskom bilo više onih koji su nedostajali. Radnički je u Makedoniju doputovao bez Mrkića i Popare, Vardar je bio oslabljen neigranjem devetorice svojih reprezentativaca u raznim selekcijama.

Počelo je šansom Vladice Brdarovskog, koji je iz izgledne pozicije glavom šutirao preko gola, uzvratio je Arsić šutem iz slobodnjaka sa 30 metara. A onda, Vardar je poveo iz prekida. Prvi korner na utakmici izveo je Brazilac Felipe, najviši u skoku bio je kapiten domaćih Boban Grnčarov i glavom je smestio loptu u desni donji ugao Bajićevog gola-1:0.

Prvu lepu akciju Radnički je izveo u 22. minutu. Dule Živković je driblingom prošao Glišića po desnoj strani, onda se odlučio da krene u sredinu, dodao je loptu Stojanoviću, koji je odmah prosledio do Pavkova. Visoki centarfor Nišlija je zakoračio u 16, šutirao iskosa sa leve strane, ali je Grnčarov izblokirao njegov šut i lopta je završila u korneru. Posle udarca sa ugla, udarac Radoša Bulatovića lako je ukrotio Tome Pačovski.

A onda, Nišlije su imale stopostotnu priliku! Arsić je lepo ukrotio loptu ispred šesnaesterca, sjajno izbacio Pavkova, koji je izbegao ofsajd zamku i našao se sam ispred Pačovskog. Odlučio se da ga dribla, ali nije dobro iskontrolisao loptu i ona je, od bloka, završila u korneru. Ipak, posle udarca sa ugla, Radnički je izjednačio. Najpre je Radoš Bulatović šutirao, lopta se od bloka odbila do Dušana Živkovića, koji sa dvadesetak metara zahvatio spoljni felš i smestio loptu u sam ugao gola golmana Pačovskog. Bio je to prvenac u dresu Radničkog mladog Leskovčanina, koji je omladinski staž proveo u Zvezdi-1:1.

vardar 01

Odmah potom, videli smo sjajan udarac Felipea iz slobodnjaka, sa oko 25 metara i isto tako sjajnu intervenciju Vladimira Bajića. Igra se rasplamsala, mogao je i Pavkov bolje u jednoj situaciji kada ga je Stojanović uposlio na petercu, ali do kraja poluvremena mreže su mirovale.

U nastavku, Milan Rastavac je izmenio čak osmoricu fudalera, a nekima je promenio pozicije, pa se Aca Jovanović vratio na mesto desnog beka, a Krstić je igrao prednjeg veznog. U 55. minutu, Radnički je imao situaciju koja je obećavala. Arsić je oduzeo loptu na polovini gostiju, pravovremeno dodao Isajevu, koji je probao dribling, ali nije bio dovoljno odlučan i šansa je propala. Uzvratio je Vardar iz slične pozicije, Asani je bio sam ispred Konovalova, ali je ruski golman sjajno intervenisao i nogama odbranio ovu dobru šansu skopskog tima. Tom prilikom Konovalov se i povredio, ali je stisnuo zube i nastavio meč.

U 79. minutu Vardar je izveo kontru, brzonogi Boareto je prošao nekolicinu igrača niškog tima, pokušao da lobuje istrčalog Konovalova, ali je to učinio nedovoljno dobro, pa je Radivojević stigao da izbaci loptu u korner, posle kojeg je Ukrajinac Novak glavom šutirao preko gola. Na posletku, u 90. minutu, Asani je šutirao sa 30 metara, ali je njegov snažan udarac pogodio stativu.

Ostalo je 1:1, baš kao što je to bio slučaj i u pretodna dva meča skopskog i niškog tima. Reklo bi se, baš prijateljski…

Živković srećan zbog „prvenca“

Trener Vardara Goce Sedloski uglavnom je bio zadovoljan prikazanim na utakmici sa Radničkim:

Prijateljska utakmica, igrali smo bez velikog broja igrača, a za protivnika smo imali jednu veoma dobru ekipu i, sve u svemu, dobro je bilo. Mogli smo da dobijemo, imali smo šansi, ali imao ih je i Radnički. Vidi se da nam fale ovakve utakmice, voleo bih da ih stalno imamo, jer podsećaju na one u nekadašnjoj Jugi. Ali, šta je tu je, mi moramo da skoncentrišemo na našu ligu, Radnički na srpsko prvenstvo, ali treba koristiti prilike da igramo što češće i da razvijamo prijateljstvo – rekao je trener koji je tačno 100 puta nosio nacionalni dres i drži rekord sa najvećim brojem odigranih mečeva u dresu reprezentacije Makedonije.

vardar 02

I trener Radničkog Milan Rastavac imao je samo razloga za zadovoljstvo:

Meč je definitivno poslužio svrsi i to je njegov najvažniji segment. Bila je ovo jedna dobra provera tokom svih 90 minuta, imali smo kvalitetnog protivnika sa kojim se vredelo izmeriti i apsolutno sam zadovoljan onim što smo kao ekipa prikazali – rekao je šef struke niškog tima.

vardar 03Posle meča, Dušan Živković nije skidao osmeh sa lica. Jasno, počeo je utakmicu i postigao prvi gol u dresu niškog tima:

Drago mi je da sam postigao prvi gol u Radničkom i siguran sam da će mi krenuti još bolje, pa da i u prvenstvu upišem „prvenac“, daj Bože da to bude protiv Voždovca. Sve sam spremniji, igram sa više samopouzdanja i nadam se da će se to videti i u narednim utakmicama – rekao je mladi Leskovčanin, koji je omladinski staž proveo u Crvenoj zvezdi.

VARDAR – RADNIČKI NIŠ 1:1 (1:1)

Stadion: „Boris Trajkovski“ – Skoplje.
Gledalaca: oko 150
Sudija: Dalibor Đorđevski (Kumanovo). Pomoćnici: Stevanovski (Kratovo) i Andrevski (Kumanovo).
Strelci: 1:0 Grnčarov 14’, 1:1 Dušan Živković 28’
Žuti kartoni: Asani (Vardar), Radoš Bulatović, Aleksa Jovanović (Radnički).

VARDAR: Pačovski (46’ Gačevski), Brdarovski (61’ Velkoski), Glišić (66’ Menkinovski), Novak, Grnčarov, Gligorov (77’ Dimitrovski), Felipe, Grozdanoski (46’ Asani), Ljamčevski (46’ Popov), Boareto, Obregon (65’ Stojčevski).

RADNIČKI: Bajić (od 46. Konovalov), Petrović (od 46. Stanojević), Miloš Živković (od 46. Ivanov), Bulatović (od 46. Ignjatović), Stanković (od 46. Radivojević), Krstić, Arsić (od 63. Aleksa Jovanović), Dušan Živković (od 46. Apostolović), Stojanović (od 46. Mordatenko), Aleksandar Jovanović (od 80. Topalović), Pavkov (od 46. Isajev).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com