Društvo

Dom zdravlja Niš: Donacija za ORL odeljenje

Dom Zdravlja Niš je jedna od 10 ustanova u Srbiji kojoj je dodeljen dijagnostički mikroskop za potrebe ORL kabineta specijalističko-konsultatvne službe. Ova donacija omogućiće dijagonostiku i lečenje određenih bolesnih stanja u otologiji, manje hirurške intervencije na uvu i zbrinjavanje povreda i stranih tela u uvu, kažu u niškom Domu zdravlja.

“Sa korišćenjem ovog mikroskopa proširen je spektar dijagnostičkih i terapijskih mogućnosti koje se od sada mogu vršiti u Domu Zdravlja u Nišu kao ustanovi primarne zdravstvene zaštite, a samim tim i zbrinjavati veći broj patoloških stanja uva, kao i povećanje usluga ORL kabineta”, objašnjavaju lekari Doma zdravlja u Nišu. 

mikroskop160816 1

Mikroskop Leica Wolf M 715 je donacija organizacije ORL BAL iz Švajcarske i prof. dr Mihaela Podvinca. Donacija je obavljena posredstvom SLD-a sa prof. dr Rajkom Jovićem, predsednikom ORL sekcije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com