Hronika

etvorogodišnjak se sam vratio iz vrtića?

Četvorogodišnji Mihajlo Ničić iz naselja Branko Bjegović je, prema rečima njegovih roditelja, posle povratka sa izleta na koji je išao sa grupom iz vrtića „Panda“, došao od autobusa do kuće sam, zbog nepažnje vaspitačica. U „Pčelici“ još utvrđuju šta se dogodilo po povratku sa izleta i jeli bilo propusta.

Ovo se dogodilo po povratku iz Svilajnca, gde su mališani išli na jednodnevni izlet. Porodica Ničić, čija se kuća nalazi na skoro kilometar od mesta gde je bio parkiran autobus, smatra da se malom Mihajlu samo pukom srećom nije ništa dogodilo na putu koji je sam prepešačio.
Po njega su, do autobusa, došli njegovi baka i deka, kome su vaspitačice kazale da su dete kući odveli roditelji ali i da je po njega došao stariji brat sa komšijom, tvrde Ničići.

„Kada sam stigla do autobusa niko nije znao gde je moj unuk i bila sam vrlo uznemirena. Kada sam rekla da su roditelji na poslu i da nije moguće da su ga oni odveli svi smo počeli da ga tražimo. Na sreću, ništa se nije dogodilo, a moglo je“, kazala je baka Jelica Ničić.

Maliog Mihajla su, dodaju, po povratku kući zatekli sa starijim bratom koji ide u prvi razred. Ipak, roditelji tvrde da ništa od onoga što su vaspitačice kazale o Mihajlovom povratku nije istina i žele da nadležni u „Pčelici“ uvrde činjenice koje su se desile tog dana.

„Želimo da znamo šta se tačno dogodilo kako se ovakve situacije ne bi ponavljale i kako bi sva deca bila bezbedna. Kako je moguće da dete predaju bilo kome, ili da se udalji nezapaženo iz grupe“, pita se Mihajlova majka Mirjana Ničić.

Roditelji malog Mihajla dodaju da će tražiti premeštaj u drugu grupu jer su u neverici kako će se vaspitačice posle njihove reakcije brinuti o Mihajlu.

13835901 10207801492047961 1000828877 o

U „Pčelici“ su potvrdili da je bilo propusta ali još ne mogu da preciziraju šta se tačno dogodilo sa malim Mihajlom. Ipak, kako tvrde, dečak se nije sam udaljio od autobusa.  Odgovornost će utvrditi kada istraga bude završena, a ukoliko su vaspitačice prekršile neko od pravila, biće kažnjene. Kako tvrde, bezbednost u niškim vrtićima je na najvišem nivou.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com