Društvo

Građani Humske ulice zatražili asfalt, radovi počinju sledeće nedelje

Radovi na asfaltiranju bedema Humske ulice u naselju Ratko Jović u dužini od 280 metara počeće sledeće nedelje, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je sa saradnicima i predsednikom GO Crveni Krst dr Mikijem Milutinovićem obišla stanare ove ulice. Prema njenim rečima biće asfaltirano 280 metara bedema u ove ulice.

 „Dobili smo potvrdu iz Direkcije za izgradnju grada da će već iduće nedelje jedna ekipa, koja trenutno radi u centru grada, biti na ovoj lokaciji. Biće urađen asfalt u dužini od 280 metara koliko je bedem Humske ulice i dug. Sada čujemo i da pojedine ulice nemaju kanalizaciju, ali je to problem koji ćemo rešavati u drugoj polovini godine“, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

Naglasila je da u  ovom delu naselja ima dosta nerešenih imovinskih problema što otežava izvođenje invrastrukturnih radova.

  „I to ćemo polako i sigurno rešavati ali je najvažnije da imamo odličnu saradnju sa građanima jer su oni ti koji upućuju zahteve, koji traže ono najneohodnije, a mi smo tu da jednu po jednu stvar rešavamo. I nema čekanja jer sve što danas dogovorimo sa građanima u roku od nedelju ili deset dana počinje da se radi“, istakla je Sotirovski.

Gradonačelnica Niša je za sada zadovoljna kako se radovi u svim opštinama odvijaju jer kako kaže, sve što je dogovoreno sa građanima to je i urađeno.

 „Zadovoljni su i moji saradnici sa kojima obilazim teren, predsednici opština na čijim se teritorijama radi a naravno i građani koji to pokazuju porukama zahvalnosti koje Grad dobija“, kazala je Sotirovski i dodala:

„Obično ljudi  spominju izbore ali sam i danas rekla da ovo što radimo nema veze sa izborima jer ćemo i 4.aprila, dan posle izbora, ići  u novi Karavan. Nama  je u interesu da mnogo toga završimo i da ljudi budu zadovoljni jer oni žive u 21.veku i normalno je da imaju i vodovod i kanalizaciju i asfaltirane ulice“, zaključila je Sotirovski.

Predsednik GO Crveni krst profesor dr Miroslav Milutinović je potvrdio da će radovi početi od ponedeljka iduće nedelje.

„Prezadovoljni smo radovima na uređenju invrastrukture na teritoriji  opštine Crveni krst. Sve što je nedavno dogovoreno sada se privodi kraju.Završava se  kanalizacija u Popovcu, uskoro će i u Humu, potom  u Čamurliji. Do sada je 14 ulica pokriveno grebanim asfaltom a za desetak dana raspisujemo tender za još 10 ulica. Na taj način biće kompletno rešene saobraćajnice i ostaje nam  još samo da rešimo vodosnabdevanje Paljine u grornjem delu i u Rujniku. Biće asfaltirana i Sarajevska ulica“, kazao je Milutinović.

 Na zahtev građana u ulici Humskoj biće rešen i problem sa kanalitacijom koji imaju nekoliko porodica, ali pre toga će morati da se reše pravno-imovinski odnosi koji u njihovom slučaju postoje.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com